Recept na Lásku

recenze

Recept na lásku (2023) 5 z 5 / HalfBloodBook
Recept na lásku

Láska umí lidem pěkně zavařit. Queer komiks s příchutí romantiky. Čerstvý absolvent angličtiny Ben Cook hledá práci. Jenže jeho sny o kariéře v novinách, u knih či ve světě reklamy neustále narážejí na dvě slova: nedostatek zkušeností. Nakonec ho zaměstnají v restauraci, kde přijímají i bez praxe. V kuchyni to vlastně není tak špatné (pokud vás neděsí šílení šéfové a gurmánská prasátka), ale na Bena tam čeká řada náročných zkoušek. Oporu nachází u přitažlivého kuchaře Liama, který mu zamotá hlavu. Dost na to, aby Ben začal přehodnocovat své představy o budoucnosti
.
Wow! Asi bych Teda nejdřív začala tím, že komiksy normálně nečtu (nepočítejme webtoon), a tak pro mě začátek Receptu na Lasku byl docela oříšek. Pořádně se zorientovat ve všech těch bublinách, fuuuu. Ale jo po pár stránkách se že mě stal komiksový profík a přelouskala jsem to jako nic.

Pojďme se ale podívat na děj. Když jsem začínala číst, čekala jsem, že to bude pěkně velká queer romanťárna. Co mě ale překvapilo, bylo to, že se zde řešily i jiná a důležitá témata.

Zaprvé první zaměstnání po univerzitě. Fakt, že po vad prakticky všude očekávají praxi, kterou nemáte kde sehnat a vy tak dost možná propadáte zoufalství.

Zadruhé i takové to rodičovské "lajnování" života svým dětem. Ať už z pohledu Bena, který se bojí přiznat, že si našel práci v jiném oboru, nebo z pohledu rodičů, kteří se ho skoro nesnažili ani pochopit.

Takže ano, je to hezká feel good romantika, kterou přečtěte za jedno odpoledne u bazénu, ale je to i vlastně super na zamyšlení nad vším výše zmíněným.

Navíc se na konci můžete pokochat roztomilými malůvkami navíc, nebo třeba můžete vyzkoušet některé z Benových receptů, na které je tam celý postup.

PS: pokud vás ale ani to co jsem teď napsala nepřesvědčilo ke čtení, přečtěte si to kvůli Watsonovi
.
5/5
.
Za knížku děkuji: Humbook a Humbook Blogeři


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Láska umí lidem pěkně zavařit. Queer komiks s příchutí romantiky. Čerstvý absolvent angličtiny Ben Cook hledá práci. Jenže jeho sny o kariéře v novinách, u knih či ve světě reklamy neustále narážejí na dvě slova: nedostatek zkuš... více


Komentáře (0)

Přidat komentář