Recenze Kam se ztrácí Alice Sun

recenze

Kam se ztrácí Alice Sun (2024) / knizkocici
Kam se ztrácí Alice Sun

Za poskytnutí reading copy k recenzi děkuji @humbook a @humbook_blogeri.

Contempo sice není žánr, po kterém sahám často, ale tato kniha má jistý nadpřirozený element, a proto jsem se rozhodla ji vyzkoušet. Tempo mi přišlo dobré a stran je tak akorát, takže se nikde nic netáhne. Hlavní hrdinku bych nejradši občas majzla po hlavě, jelikož samozřejmě že by se všechny problémy daly vyřešit tak, že by se svého nového kamaráda, jakmile se více sblížili, zeptala, zdali by jí nepůjčil nějaké peníze. Viděla, že jich má dostatek a ochotně by pro ní udělal první poslední. Současně také to, že si nevšimla, že se ona líbí jemu - to chápu, někdy něčemu nevěříme a rozhodneme se ignorovat očividné, ještě když měla spoustu starostí navrch. Ale úplně zjevně se on líbil jí a to přece nejde, aby si to skoro po celou knihu neuvědomovala Contempo je někdy tak frustrující!

Pozitivní věc je, že pokud jste fanynkami kpopu nebo se v asijské kultuře nějak orientujete, budete se orientovat i v téhle knize. Nejenže jsem vždy věděla, o které kpop skupině je řeč (i když zmíněné byly snad jen Blackpink a BTS, takže se to vlastně ani nedá počítat), ale poznala jsem i pojmy jako kakao, baido, wechat a podobné. Připadala jsem si najednou nějak světoznalá

Když to vezmu kolem a kolem, od fantasy je to odpočinek. Je to slow-burn, což je vlastně poměrně fajn. Henry je zlatíčko a Alice je pořádná trubka.

Rozhodně šlo ale o zajímavé hledání sebe sama a svého poslání a radostí. Od Alice bychom se všichni mohli naučit zvolnit a zamyslet se: na čem opravdu záleží?

Hodnocení: 3,75


Kam se ztrácí Alice Sun Kam se ztrácí Alice Sun Ann Liang

Teď mě vidíš, teď už ne. Contemporary senzace s prvky nadpřirozena. Alice Sun si na mezinárodní střední škole, na které má jako jediná prospěchové stipendium a která se jen hemží bohatými, vlivnými teenagery, vždycky připadala ne... více


Komentáře (0)

Přidat komentář