Prvních 5* za tento rok!

recenze

Ztracené vzpomínky (2024) 5 z 5 / ester2jwI
Ztracené vzpomínky

A proč?
Na tuto knihu totiž jen tak nezapomenu. Měla pro mě úplně ideální mix všeho, co mi v knížkách chutná: zajímavé zvraty, famózní překlad a můj oblíbený styl používání jazyka Liny Riny, špetka romantiky a sem tam nějaké klišéčko.

V době, kde se děj odehrává, je zdravotnictví tak pokročilé, že chodíte na pravidelné screeningy myšlenek, aby se předcházelo duševním chorobám.
Naše hrdinka Gemma právě dostudovala a stává se techničkou pro společnost, která tyto screeningy provádí.
Samotné Gemmě se začnou dít zvláštní věci. Dostává hyperrealistické flashbacky na minulost, která se nikdy nestala, najde deník psaný vlastním písmem, i její maminka na tom není dobře...Zapomětlivost, únava, úzkost a strach. Je možné, že jí vzpomínky prostě vymazali?

Psaní Lin Riny je nezaměnitelné a určitě ho ocení všichni fanoušci Kronik Prachu, přestože Ztracené vzpomíny jsou dystopie. Odehrávají se v nedaleké budoucnosti, takže žádná apokalypsa a roboti.
Své si najdou i čtenáři thrillerů a detektivek, neboť tady se spletitým dějem nešetří. Doporučuji fandům Stranger Things (děsivých potvor se nedočkáte, ale jestli vás bavila ta laboratoř, už nemusíte přemýšlet, jakou knihu budete číst jako další).
Do toho se mihne nějaký love interest, důležitá tu jsou i přátelství a totální závislost na kávě.
Podle mě po této knize bude každý kafař abstinovat, tak moc je tam kafe, kávovarů a kaváren, haha.
Jedinou výtku mám asi k první půlce knihy, která mi přišla trochu pomalejší, ale na celkové hodnocení to vliv nemělo. A rozhodně to nebyla kniha zbytečně dlouhá. Jednoduše 5*/5*.

Lin Rina opět nezklamla a máme tu od ní další skvělou bichličku. Pokud jste ji četli a ani 550 stran vám nestačilo (mně taky ne), utíkejte na Svět knihy 2024 a konkrétně na HumbookStage, kde se s Lin Rinou setkáte, užijete si spoustu besed a necháte si podepsat své výtisky. Tak s kým se uvidím?

Nakonec chci poděkovat @humbook a @humbookblogeri , že mi knihu poskytli k této recenzi. I totally had fun!!!!!


Ztracené vzpomínky Ztracené vzpomínky Lin Rina

Je to jen v její hlavě, nebo se to skutečně stalo? Od autorky bestselleru Kroniky prachu. Představ si, že přijdeš k lékaři se zlomenou rukou a na rentgenu se zjistí, že jsi v minulosti měla zpřelámané snad všechny kosti v těle.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář