Proroctví staré vědmy

recenze

Proroctví staré vědmy (2019) 5 z 5 / Medvědářka
Proroctví staré vědmy

Vydejme se do časů, kdy se věřilo na různé bohy a křesťanctví bylo ještě v plenkách. Poznejme dobu, kdy se mladý Bořivoj stal knížetem Čechů. Přečtěme si příběh, kterým nás bude provázet Mojslav.
Kdosi vazraždí v Zabrušanech bratra Dragy a současně se pokusí zabít i Mojslava, jejího snoubence. Draga zmizela a aby na ní nepadl stín viny, vydá se Mojslav hledat pravdu. Osud ho zavede až na Levý Hradec, kde ho přijme jako svého družiníka jeho přítel z dětství, dnes kníže Bořivoj. Mojslav zprvu lákavou nabídku odmítne. Vrátí se do Zabrušan, kde se nakonec objevuje i Draga. Stará vědma Bohuna Lhářka vysloví proroctví o dítěti, které se má teprve narodit.
Celé nám to začne vyprávět příběh, který se možná stal. Tak pojďte a zkuste ho objevit se mnou.

Fortuna Libri loni vydala knihu od českého spisovatele Jaromíra Jindry, kterou jsem si nemohla nechat ujít. Mám ráda čtení o prvních Přemyslovcích, kněžně Ludmile, malém Václavovi a lidech té doby. Také jsem měla možnost od něj číst jeho předchozí knihu Naplněná proroctví, která se vydala u stejného nakladatelství.
Tentokrát nás kniha zavádí do dávných dob, kdy se po lesích ještě proháněli víly, skřítkové a různí jiní bůžci a tvorové, kterým tehdy lid věřil. Nová víra nacházela své příznivce velmi pomalu a česká země byla v kolébce.
Přesto se ale našel nakonec kníže Bořivoj, který usedl na trůn po boku věrných. Jedním z nich byl i Mojslav. Syn hrnčíře, který nás celým příběhem provází. Že nic není jednoduché je jasné od začátku. Už jen to, že někdo zavraždí jeho přítele a bratra jeho milované Dragy, nám dává tušit, že půjde o napínavé čtení.
Osud si pohraje s Mojslavem i s Dragou a nejednou zamotá hlavu i Bořivoji. Sledujme jejich cestu od vratkých krůčků nejistého mládí, až po zkušenější kroky dospělého člověka.
K tomu všemu autorova znalost historie, kdy se před námi začne odvíjet příběh naší země. Příběh, který si mě získal a slibuje na konci další pokračování. Snad se dočkáme brzo.

Komentáře (0)

Přidat komentář