Přečteno: Víno a čáry

recenze

Víno a čáry (2021) 4 z 5 / knihomolka239
Víno a čáry

Kniha vypráví příběh čarodějnice Eleny, která byla uplynulých sedm let zakletá v ropuchu. Nyní se jí konečně povedlo se z kletby osvobodit a vrací se zpět domů na vinici. Tam ale nic není jako dřív - vinici převzal právník z města, který netuší jak se o ni pořádně starat a odmítá jakékoliv rady nebo ověřená kouzla. Vše chce řešit rozumem a každou událost logicky odůvodnit.

Cíl Eleny je jasný - zjistit, kdo ji zaklel. Kromě toho potřebuje novému majiteli dokázat, že bez ní už nikdy nebude vinice taková, jako bývala.

Autorka napsala zajímavý příběh, který zvládnete za jeden večer. Rychle utíká a dokáže opravdu zaujmout, nudit se určitě nebudete! Zasadila ho do prostředí vinice, které je poměrně neobvyklé a tudíž i zajímavé. Zároveň ale nepotřebujete žádné odborné znalosti z oblasti vína, abyste příběh pochopili.

Moc se mi líbila hlavní hrdinka, která byla dobře vykreslená a dokázala jsem si ji během pár stránek oblíbit. Vedlejší postavy byly o něco slabší, osobně bych asi ocenila, kdyby se jim autorka věnovala trochu více.

Nejslabší částí za mě byla romantická linka, od které jsem zkrátka čekala více. Jednak byla předvídatelná a zároveň ustupovala hodně do pozadí. Z nějakého důvodu jsem očekávala, že to bude spíše romantická kniha, tato dějová linie ale byla vedlejší.

Knihu bych doporučila všem, které zaujala tématika čarodějnictví a vinice a zároveň těm, kteří si chtějí přečíst něco neobvyklého.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Cosmopolis!


Víno a čáry Víno a čáry Luanne G. Smith

Zaklít čarodějku se nevyplácí… Mladé čarodějce Eleně se po sedmi letech podařilo osvobodit z moci zlé kletby a vrátila se domů na vinici v údolí Chanceaux. Tam však zjistila, že za dobu její nepřítomnosti se spousta věcí změnil... více


Komentáře (0)

Přidat komentář