Povedená detektivka

recenze

Dceřina kletba (2024) 4 z 5 / Alyssana
Dceřina kletba

Dceřina kletba
Detektivní příběh z pera české autorky Terezy Bartošové, kterou možná znáte díky její předchozí, velmi úspěšné knize, Vodník.

Kniha je za mě napsána ne úplně tradičním způsobem, jelikož není vyprávěna pouze z pohledu vyšetřovatele, ale dá se říct, že jde o pohled všech zapojených postav. Většina kapitol se zaměřuje právě na dvojici vyšetřovatelů, ale často kapitoly nahlíží do života podezřelých a jiných aktérů příběhu. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla, že v knize vlastě není jedna ústřední postava, ke které bych svou pozornost upnula, ale když jsem si na styl psaní zvykla, tak mi naopak velmi sedl. Autorka má díky tomu skvělou možnost ukázat čtenáři informace, které například neví vyšetřovatelé a celkově to příběhu dodává na komplexnosti a dramatičnosti.

Jako hlavní postava by se samozřejmě dal vnímat jeden z vyšetřovatelů, ten mi však byl velmi nesympatický, což mě trošku mrzí. Celkově mi nebyla v knize sympatická téměř žádná z postav, což samozřejmě není špatně, naopak se to k detektivce hodí, ale u vyšetřovatele bych to ocenila (to je však jen můj subjektivní dojem, vám třeba sedne).

Samotnou zápletku hodnotím velmi pozitivně, postupné odhalování stop, které vedly k dalším záhadám, jež bylo potřeba vyřešit a zároveň zjistit, zda mají s daným případem něco společného. Za mě velmi dobře propracovaná zápletka. Knihu rozhodně můžu doporučit všem čtenářům detektivek! A sama si od autorky s radostí něco dalšího přečtu.


Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Starý zločin si žádá nové oběti. Od autorky hitu Vodník. Poručík Tomáš Vyskočil má velký problém. Je blonďatý, rafinovaný a odhodlaný pořádně mu zavařit. Zatímco se Tomášovo manželství ocitá v ohrožení, je uprostřed Příbrami nale... více


Komentáře (0)

Přidat komentář