Polibky a odpovědi

recenze

Poznáš to z polibků (2022) 5 z 5 / Kikina182
Poznáš to z polibků

Gareth St. Clair se ocitl v obtížné situaci. Jeho budoucnost je v ohrožení a jediné, co ji může možná zachránit je poděděný rodinný deník. Na jeho stránkách by se mohlo skrývat tajemství, které by ji mohlo zachránit, ale má to jeden háček. Celý deník je v italštině, ze které Gareth neumí ani slovo.

Když na hudebním večírku Smythe-Smithových potká přičiněním Lady Danburyové Hyacint Bridgertonovou, vypadá to, že našel přesně to, co potřebuje. Hyacint je temperamentní, chytrá a má prořízlou pusu. Především však umí italsky.

Vypadá to, že Gareth díky ní získá odpovědi, které hledal. Nebo spíš ty, které ho hledat ani nenapadlo.

Příběh je napsaný v er-formě, díky čemuž čtenáři zprostředkovává přesný popis situace, myšlenek a emocí jak u Garetha, tak u Hyacint. A i po tolika dílech musím obdivovat autorčiny dovednosti s touto formou psaní, protože i když v rámci textu přeskakuje mezi pocity a myšlenkami jednotlivých postav, je to všechno tak přirozené, že to vědomě ani nezaznamenávám. Ale to bude nejspíš i tím, že celkově je styl psaní Julie Quinn úžasný. Jako obvykle stačila jedna stránka, abych se do příběhu začetla.

Kniha nabízí předvídatelnou romantickou linku, která je ale skvěle napsaná a já si z ní užila každé slovo. A jak už je u autorky zvykem, doplňuje ji něco navíc. Tentokrát se jedná v podstatě o záhadu, což je v téhle sérii zcela nový námět, který je zajímavý, ale především k tomuhle příběhu skvěle pasoval. Přesněji perfektně pasoval k hlavním hrdinům.

Opět se tu objevují známé i úplně nové postavy. Neskutečně mě baví a líbí se mi, jak je s každou další knihou vidět posun u všech známých postav, ale zároveň jsou to pořád oni. I když co se týká Hyacint, tak ta v předchozích knihách měla tak málo prostoru, že to v téhle bylo skoro jako kdybych poznala úplně novou postavu. Ale ať už se jednalo i staré či nové postavy, všechny jsou skvěle popsány a autorka perfektně zachycuje jejich osobnost i v těch nejmenších detailech.

I sedmý díl ze série Bridgertonovi se mi moc líbil. A fakt, že jsem na rozdíl od jiných dílů nevěděla, co tady od Hyacint čekat, způsobil, že byl mnohem překvapivější a zábavnější, než jsem čekala. Mými oblíbenci sice pořád zůstává druhý a čtvrtý díl, ale kvalitativně tenhle rozhodně není pozadu a určitě ho moc doporučuji.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Ikar.


Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Gareth St. Clair je v pěkné bryndě. Otec ho připravil o dědictví a jemu zbyl pouze starý rodinný deník, který může ukrývat tajemství z jeho minulosti a klíč k budoucnosti. Bohužel je psaný v italštině, z níž Gareth neumí ani slovo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář