Podzimní nebe

recenze

Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády (2023) 5 z 5 / Ivuska.09
Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády

Pamatujete si na britskou autorku Holly Martin a na první díl její série Safírový záliv s názvem Svítání nad Safírovým zálivem? Pokud ano, mám pro vás dobrou zprávu! Nakladatelství MOBA totiž právě vydalo pokračování: Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády. Mně se první zmíněná kniha moc líbila, takže jsem se na pokračování těšila.

V prvním díle nás autorka seznámila s hlavní hrdinkou Ariou Philipsovou dědičkou rodinného hotelu. Aria byla jedinou ze tří dcer, která neopustila otce a zůstala na Ostrově drahokamů. Její dvě sestry Clover a Skye z rodného ostrova odešly a na rodinném podnikání se nepodílely své štěstí se pokoušely obě najít jinde. Jak se vyvíjel život první jmenované už velmi dobře víme. Teď nastal čas si lépe představit i další z dívek: hlavní hrdinkou druhého dílu je totiž Clover.

Musím říct, že námět obou dílů je téměř totožný. Na jednu stranu jsem si během čtení říkala, že autorka mohla vytvořit originálnější zápletku. Na druhou stranu: proč vlastně měnit něco, co tak dobře funguje? Rozhodující tedy bude, jaké očekávání od knihy máte. Pokud si užíváte vyprávění o sbližování dvou lidí, kteří nevědí, zda jsou na lásku vůbec připraveni, pak vám knihu určitě doporučuji. Jestliže však toužíte po jiné zápletce, raději tentokrát zvolte jiný příběh.

Čím vás Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády zaujme? Podle mě je stejně jako v předešlé knize předností prostředí, kde se děj odehrává. Safírový záliv a Ostrov drahokamů představují místo, kam bych se i já hned s chutí vydala!

Už u prvního dílu jsem chválila obálku a ani teď nemohu jinak! Opět se pyšní krásným zpracováním. Stačí jediný pohled na knihu a hned se do příběhu, který v sobě ukrývá, s chutí ponoříte.

Předpokládám, že se ještě můžeme těšit minimálně na jedno pokračování sestry jsou přece celkem tři, takže nám zbývá poznat ještě Skye. Jsem zvědavá, zda autorka i v dalším příběhu zůstane u osvědčeného konceptu, nebo nás překvapí novou zápletkou. Ať tak či onak, já se do čtení určitě zase pustím.

Komentáře (0)

Přidat komentář