Playlist

recenze

Playlist (2022) 5 z 5 / EvikU.
Playlist

Kniha byla napínavá od samotného začátku. Scéna v dodávce, otec s dcerou, mě úplně dostala. Říkala jsem si: „Co to kruci je? “ Ponořila jsem se do příběhu naplno. Mám ráda v knize šifry, psychopaty a když mohu zapojit mozkové závity. To vše mi tato kniha poskytla.

Hlavní hrdina vyšetřovatel Alexander Zorbach mi byl sympatický, spolu s jeho bývalou přítelkyní Alinou postupně skládají rébus z playlistu v mp3 přehrávači unesené Feliny. Názvy písniček a první písmena jim začínají odkrývat další souvislosti v pátrání. Celkem neotřelý nápad v knize, líbí se mi.

V knize se střídají kapitoly, kdy vypráví Felina, její máma Emily, táta Thomas, Alexander, Alina, psycholog Rej a další postavy, které svým vyprávěním dávají čtenáři pokaždé kus skládačky do pochopení celého příběhu.

Z psychiatrického ústavu mi jde mráz po zádech. Prostředí knihy je všeobecně napínavé a nechutné. Kapitoly jsou krátké a úderné a tím se kniha čte jedním dechem.

Doporučuji všem, kteří mají rádi napínavé knihy a nevadí jim trochu surovosti a psychopati. Skvělý psycho thriller.


Playlist Playlist Sebastian Fitzek

Hudba je její život. 15 skladeb rozhodne, jak dlouho bude trvat. Playlist jako vodítko při pátrání? Před měsícem zmizela beze stopy cestou do školy patnáctiletá Feline Jagowová. Soukromý detektiv Alexander Zorbach, najatý její... více


Komentáře (0)

Přidat komentář