PERCY JACKSON POHÁR BOHŮ

recenze

Pohár bohů (2023) 3 z 5 / Lexikon.knih
Pohár bohů

Děj nás vrací ke starému známému Percymu a to s naší oblíbenou trojkou Percy, Annabeth a Grover. Tentokrát chce Percy dostudovat a dostat se s Annabeth na VŠ. K tomu ale potřebuje tři doporučující dopisy od bohů, pro které se musí vydat na výpravu. V tomto díle ho o výpravu požádá Ganymedes - má mu najít a vrátit pohár bohů.

Neodehrává se, ale po Percym 5, ale až po Bozích Olympu. Což je dost zmatené a nikde na to není upozornění. Tím, že se odehrává až po Bozích Olympu, si jeho čtením celou tuto sérii vyspojlerujete a nebudete chápat některé narážky, vtipy. Zároveň ze začátku nám funkčně Rick shrnuje, co se v prvních pěti dílech stalo a to mi dost posloužilo, protože co si budeme, už je to dlouho, co jsem tuhle sérii četla.

Myslela jsem si, že Percy je již ukončená série a šestý díl mě zaskočil. Trochu jsem nepochopila, proč Rick neudělal novou navazující sérii (triologii). Pro mě by tohle rozhodnutí dávalo větší smysl. Důvody, které mě napadají, jsou dva. První je kvůli naší známé trojce, kterou jsem již zmiňovala. Druhý je ten, že ve spojení se seriálem je jednoduše komerční.

Mrzí mě, že zde vůbec není žádná zmínka o lidech z Bohů Olympu a vůbec nevíme, co se s nimi stalo. Vypadá to, že se vytratili. Zároveň mi vrtá v hlavě, kam vlastně časově tenhle díl zařadit. Přiznávám se - všechny knihy od Ricka přečtené nemám. Jistě vám řeknu jen, že se určitě řadí až za Bohy Olympu.

Moc se mi líbí a moc mě baví, jak je takhle knížka vtipná včetně názvů kapitol. Ale za mě je bohužel ze všech dílů Percyho Jacksona asi nejslabší.

Mé očekávání tahle kniha splnila. Byla vtipná, děj měl různá zákoutí a nebyl jednotvárný. A celé se to četlo jednoduše jako všechny knihy od Ricka. Zároveň je to takové miloučké a já se konečně dočkala víc Percybeth! Nejlepší věc na tomhle díle je, že už tady máme tenhle krásný, rozkošný pár.

Námět je zajímavý a je to zase trochu něco jiného, než jsme byli zvyklí. Ale stále v duchu výprav, to se nemusíte bát. Už to ale není ono. Starý dobrý Percy je lepší. Další díly si přečtu, ale vysoké očekávání od nich mít nebudu. Nemůžu ani zaručit, že si to přečtu znovu. Ale je to prostě Percy. Ten bude mít vždy v mém srdci speciální místo.

Ty nové obálky jsou luxusní. A to jak vedle sebe ty knížky vypadají, bych mohla obdivovat do nekonečna!

Za mě pokud máte Percyho rádi, sáhněte i po Percy Jacksonovi a poháru bohů. Určitě si to užijete, pobavíte se, ale nic velkolepého nedostanete.

Percy 6 si za mě vysloužil 3/5


Pohár bohů Pohár bohů Rick Riordan

Dlouho očekávané pokračování bestsellerové série Percy Jackson. Dostat se na vysokou? To je úkol hodný samotného poloboha! Percy Jackson už několikrát zachránil svět a teď doufá, že prožije normální maturitní ročník. Bohové s n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář

Lexikon.knih

Lexikon.knih také napsal

MRÁZ MRÁZ