Pavoučí prázdniny.

recenze

Pavoučí prázdniny s Luckou, Jendou a Martínkem (2012) 5 z 5 / bajub
Pavoučí prázdniny s Luckou, Jendou a Martínkem

Dneska vám musíme ukázat tuhle dětskou krásku Andrey Popprové - Pavoučí léto! Proč zrovna dneska? Dneska nás totiž čeká svatojánská noc. A právě tou začíná letní dobrodružství našich starých známých - sourozenců Lucky, Jendy a Martínka. Jo a pozor, tentokrát se k nim přidá ještě pavouček Plachetka.

Myslím, že už jste si mohli povšimnou, že knihy Andrey Popprové u nás doma patří k  velkým oblíbencům. A nemůžete se nám vůbec divit, pominu-li krásné pestrobarevné ilustrace, jsou její knihy postavené na interakci s malými čtenáři. Děti se neustále zapojují do děje, plní úkoly, vybarvují, spojují, kroužkují, doplňují, hrají hry, hádají, zároveň mohou zkoušet i realizovat jednotlivé činnosti podle návodů (jak nakrájet špekáček, vyrobit bezinkový sirup, lodičku), samozřejmě nechybí ani vystřihovánky. Zároveň se děti i nenásilně učí například ptáky, houby, lesní plody (líbí se mi i zařazení těch jednovatých) či souhvězdí.

Pokud již tuhle sérii ročních období znáte, nepřekvapí vás, že se opět povedlo i grafické zpracování, díky němuž dítě snáze udrží pozornost - změna písma, toku textu, komiks, obrázkové příběhy, a to vše je bohatě doplněno tematickými ilustracemi a úkoly.

Jen tak pro zajímavost - dceru velmi zaujala šnečí kapitola, tudíž se domáhá výroby šnečího domečku ze sklenice (bohužel musím přiznat, že jako dítě jsem byla také šnečí chovatelkou, nemůžu tedy tento chovatelský gen svést na tatínka), takže je vám jasné, co nás v příštích dnech čeká....

Doufám, že už tuhle sérii všichni znáte (a máte), protože rozhodně patří do každé knihovničky (i do těch školkových a školních)!

A nezapomeňte si dnes dát pod polštář devatero bylin, o svatojánské noci se dějí zázraky!


Pavoučí prázdniny s Luckou, Jendou a Martínkem Pavoučí prázdniny s Luckou, Jendou a Martínkem Andrea Popprová

Užijte si léto s Luckou, Jendou, Martínkem a… Letní knížka přináší další dobrodružství sourozenců Lucky, Jendy a Martínka, známých z předchozích úspěšných knížek Andrey Popprové Čekání na Vánoce a Jaro je tu!. Tentokrát se s dětmi... více


Komentáře (0)

Přidat komentář