Past na knihomolku

recenze

Past na knihomolku (2023) 3 z 5 / Knihomolka97
Past na knihomolku

Rande s knihomolkou bylo jedno z mých největších knižních zklamání.
Past na knihomolku je druhý díl série, volné pokračování, kde máme tentokrát hlavní hrdiny Holley a Sebastiana, které už tak trochu známe z předchozího dílu. Věřila jsem, že ti dva mě zaujmou více.

Sebastian před osmi lety zlomil Holley srdce. Stal se z něj slavný baseballista, po letech se vrací po zranění zpátky domů a teď shání doprovod na svatbu své sestry. Slovo dá slovo a Holley jeho nabídku ke svému sděšení příjme. Stále se ale nepřenesla přes minulost a Sebastianovu zradu. Navíc se dostanou do zapeklité situace a musí předstírat, že jsou do sebe zamilovaní. Věci se však začnou vyvíjet tak, že přetvářka možná nakonec nebude potřeba...

Stejně jako v prvním díle i tady jsem měla problém s hlavní hrdinkou. Co to tady je s těma knihomolkama? To se dělá? Házet knížkama?! Holley zbytečně přeháněla, dělala velké drama ohledně předstírání vztahu se Sebastianem, přitom ve výsledku stejně moc žádné předstírání nebylo. Také mi postupně začalo vadit, jak často zmiňovala, že někoho zavraždí. Už to zkrátka nebylo vtipné.
Sebastian byl naopak sympaťák, zalíbil se mi okamžitě a brzy jsem mu začala fandit. Mužští hrdinové zatím jednoznačně vedou!

Do příběhu jsem se hned začetla, mezi Holl a Sebem jsem chemii cítila, jejich slovní přestřelky byly vtipné a svěží. Kdo má rád sarkasmus, ten si užije. Vyprávěno máme z pohledu obou hlavních aktérů. Romantická linka slow-burn.
Těšila jsem se na staříky a jejich kachny - nezklamali.

Past na knihomolku tedy za mě rozhodně lepší, ale chování hrdinů mi zkrátka nepřijde úměrné k jejich věku a stále tomu chybí takový ten pomyslný šmrnc. Je to oddechovka a jednohubka, která se výrazněji do paměti nevryje.
3,5*/5*

Uvidíme, zda u nás vyjde i další díl, který bude o třetí knihomolce Saylor.


Past na knihomolku Past na knihomolku Emma Hart

Předstírat se dá ledacos, ale láska ne. Volné pokračování Rande s knihomolkou. Holleyin poklidný život udělá pořádný kotrmelec, když do jejího malého knihkupectví v Montaně zavítá baseballový hráč Sebastian Stone. Nejde ani ta... více


Komentáře (0)

Přidat komentář