Ostrovy bohů

recenze

Ostrovy bohů (2023) / jana5962
Ostrovy bohů

“Nemůžeš bojovat s celým světem, Jude, pronese tiše a opře se o polštáře.
“Proč ne? Zamumlám. “Svět mi dal první ránu.

Zatím každá kniha co jsem díky Humbooku dostala k recenzi měla podobný průběh. I tato mě na začátku příliš neoslovil. Jenže přibližně po sto stranách jsem knize propadla.
Kniha vypráví příběh z pohledu pěti postav. Některé jsem si oblíbila, jiné nikoli. (Slyšíš mě Laskie?! ) Celý příběh tak působí velmi komplexně a jsem byla mile překvapená. Nestává se často, aby mě bavili všechny úhly pohledu, jako zde.
Nikdy bych nečekala, že budu číst knihu s námořníky a budu jí milovat. Asi jsem to jako fanoušek Pirátů z Karibiku mohla čekat . Vše jsem si dokázala živě představit.
Bohové zde nejsou nijak moc vidět, i když mají v příběhu významnou roly. Působilo to na mě jako antické hrdinné výpravy a to mě na tom bavilo. Takové ideální podzimní čtení.
To jak je zde budovaná romantika je taky něco pro mě. Selly, Leander, Kegan, Jude a nakonec možná i ta Laskie mě náramně bavili. Všichni hrdinové mají hloubku a tak potřebné nedokonalosti, že působí velmi lidsky a reálně. Není tak těžké se do nich vžít. Vše je dokonale promyšlené od začátku po konec a já nemám knize co vytknout.
Jediný problém je, že chci víc. Víc Leandrových úsměvů. Víc postav co se snaží schovat jak jsou raněné a zlomené přesto že jsou. Víc stran. Víc všeho.
Určitě se ke knize vrátím jen co vyjde další díl. Re-readingu se tahle kráska nevyhne.
5/5

Za e-knihu v rámci spolupráce děkuji @humbook_blogeri @humbook .


Ostrovy bohů Ostrovy bohů Amie Kaufman

Magie, romantika a bohové ve strhující fantasy od autorky sérií Akta Illuminae a Aurora. Selly uvázla na pevnině, ale rozhodně tam nehodlá strávit zimu. Moře totiž volá a ona musí najít svého otce, který o sobě už dlouho nedal věd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář