Nikdy není pozdě znovu začít!

recenze

Nové začátky (2021) 2 z 5 / kriskross
Nové začátky

Lena se vydává vstříc dobrodružství.

Její život v Berlíně je pohodlný, ale ne vše vychází, jak má. A tak se Lena rozhodne pro nabídku práce au-pair za oceánem. Těší se, až bude objevovat ulice a střešní bary v New Yorku nebo Los Angeles. Místo toho se sotva dostane ke své hostitelské rodině v malém městečku v Coloradu. Zasněžené vrcholky Skalistých hor, vůně horké čokolády a barevné kroužky do mléka. Co by se jinému zdálo jako splněný sen, Lena ne a ne ocenit. Celou idylkou navíc zamává věčně podrážděný bratr otce rodiny Ryan, který s nimi žije v jednom domě.
Když už si Lena myslí, že tohle dobrodružství bude hlavně o tom přežit, začne zjišťovat, že Ryan možná není tak špatný, jak se zdá.

Knížka má neuvěřitelně hřejivou podzimní atmosféru. Člověk má při čtení opravdu chuť se schoulit pod deku s hrnkem kakaa, nebo si alespoň navléct jeden z těch pletených svetrů. Navíc se čte velice snadno, jazyk je velice srozumitelný. Postavy nejsou nijak náročné na ztotožnění, ale ani přehnaně ploché.

Výtku mám snad jedině k dějové lince, která je víc, než předvídatelná. Celkově vás zápletka nikterak nepřekvapí, vše skončí přesně jak si přejete a očekáváte.

Fakta jsou v knize pochopitelně poněkud zkreslená, hlavní hrdinka popisuje práci au-pair velmi idealisticky, jak už se u tohoto žánru dá očekávat.

Osobně nevím, jestli se pustím do čtení dalších dílů bestsellerové série, neboť mě první díl Nové začátky nijak neurazil, ani nenadchl.


Knihy Dobrovský patří velký dík za zaslání recenzního výtisku.


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Svůj roční pobyt v USA jako au pair si dvacetiletá Lena z Berlína představovala docela jinak. Místo uznávané metropole nakonec skončí v malém městečku Green Valley ve Skalistých horách, kde provozuje její hostitelská rodina malý p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář