Nikdy hrdinka

recenze

Nikdy hrdinka (2024) 5 z 5 / Tygrice774
Nikdy hrdinka

Máte rádi cestování časem? Historickou atmosféru? Akci? Napětí? Romantiku? Fantasy? A hlavní postavu, která není hrdinkou, ale nestvůrou? A nečetli jste první a druhý díl série Jenom nestvůra? Tak to jste přišli o hodně! Já ji četla a vůbec nelituji!

Jak už jsem v předchozí recenzi na Jenom nestvůru psala, série mě zaujala a první dil mě neskutečně bavil. A druhý díl? Opět skvělý! Předpokládala jsem, že na začátku bude klidnější rozjezd a co jsme dostali? Akci! Až jsem z toho ani nemohla spát. Překvapovat mě to nemělo když už v předchozím díle jsme viděli, jak autorka umí hned ze začátku chytnout čtenáře a hlavně také nepustit! A v tomto díle jsme opět dostali napětí a akce až až.

„Byl přímo před ní, ale nikdy ji ještě nepřipadal tak daleko."

Částmi se děj ale táhnul. Dost věcí bylo odloženo a dost otázek nezodpovězených. Ani „hlavní hrdinka" Joan mi tolik nesedla jako v prvním díle. Vím, že to zrovna neměla lehké. Představit si, že bych se objevila na jejím místě, tak bych se asi zbláznila (ale to neznamená, že bych nechtěla ). Občas mi přišlo její chování nelogické a často mě i štvalo. Bylo mi to líto, protože v předchozím díle jsem si ji oblíbila. A Nick a Aaron? To se asi ani nemusím nijak vyjadřovat. Jen teď koho vybrat? Můžu oba?! Asi u mě vede jako v prvním díle Nick ale jen o chlup.

„Byla mezi nimi trhlina, kterou časová osa nikdy nedokáže zacelit, i kdyby je po zbytek života znovu a znovu sváděla k sobě."

Knížka mě neskutečně bavila. Už od prvních stránek jsem se nedokázala odtrhnou, jak jsem nutně potřebovala vědět, co se bude díl dál. Nápad je za mě prostě boží. Jak funguje cestování časem je prostě nápadité a musím přiznat, že by mě to nenapadlo. A celkově promyšlenost knížky.

„ Lidé se hrdinů nebojí.'
   Ale nestvůry ano.' "

Druhý díl mě možná bavil o něco více. Nevím, jestli to ale nezpůsobilo to, že jsem první díl četla už podruhé, a proto jsem nebyla tak překvapená, jako kdybych ho četla poprvé. Přesto u mě tato série má čestné místo a já se nemůžu dočkat, až si přečtu následující díl, protože ten konec byl prostě šílený.

Za knížku k recenzi moc děkuju @humbook #humbookblogeri #spoluprace

4,75/5


Nikdy hrdinka Nikdy hrdinka Vanessa Len

Budoucnost mají v rukách nestvůry! Druhý díl temné fantasy série. Joan se podařilo nemožné: zresetovala časovou linii, zachránila svou rodinu a zničila hrdinu Nicka. To všechno však za příšernou cenu. Aaron, její nelehce získ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář