Ničemnost

recenze

Ničemnost (2022) 5 z 5 / renulka16
Ničemnost

Když je pan Thomas Tapley, úctyhodný, ale poněkud sešlý džentlmen, nalezen ubitý k smrti ve svém obývacím pokoji, jeho soused, inspektor Scotland Yardu Benjamin Ross, okamžitě přispěchá na místo činu.

Tapley je velmi tajemný muž, moc se o něm neví, jen to, že se nedávno přistěhoval a že víceméně živoří.

Lizzie, manželka inspektora se občas s panem Tapley dala do řeči a myslí si, že v den jeho smrti byl někým sledován a že to má ta osoba na svědomí...a vypadá to, že Lizzie s její služebnou jsou poslední, které viděly pana Tapleyho naživu.

Jedná se o velmi poklidnou detektivku u které jsem se i já, rychločtenář, zklidnila a vychutnávala si všechny prvky devatenáctého století, přestože se zde vyšetřovala brutální vražda. Tahle doba je pro mě výjimečná a mám ji moc ráda.
Drožky, džentlmeni, žádné mobily, žádná uspěchaná doba. Dámy, které musely mít venku svůj doprovod. To jak spolu všichni hovořili, to je prostě na úrovni.

Byť se jedná o čtvrtý díl ze série, není to vůbec znát a já si rozhodně další díly dočtu.

Příběh je zde vyprávěný v ich-formě z pohledu inspektora Bena a jeho ženy Lizzie.
Lizzie se ničeho nebojí a strká nos do vyšetřování, což se nelíbí Benovýmu nadřízenému.
V té době nebylo totiž možné a ani společensky vhodné, aby žena byla mezi Inspektory.
Pevně doufám, že v dalších dílech se jí podaří dokázat, že na to má a vezmou ji mezi sebe, protože nebýt jí, přišli by o hodně cenné informace ve vyšetřování.

Byť se zde objeví hodně podezřelých, inspektor s Lizzie se s tím hezky poperou a celou skládačku hezky složí.

Kdo má rád tuto dobu a nepotřebuje žádné podrobnosti brutální vraždy, věřím, že se vám kniha bude líbit a budete se těšit na další díl.


Ničemnost Ničemnost Ann Granger

Když je pan Thomas Tapley, úctyhodný, ale poněkud sešlý džentlmen, nalezen ubitý k smrti ve svém obývacím pokoji, jeho soused, inspektor Scotland Yardu Benjamin Ross, okamžitě přispěchá na místo činu. Tapley se nedávno vrátil ze z... více


Komentáře (0)

Přidat komentář