Netradiční lovestory

recenze

Tichá pošta (2024) / veruptackova
Tichá pošta

Nad vztahem Šárky a Ivana se leckdo pozastaví. Ivan by mohl být Šárčiným otcem, a právě kvůli velkému věkovému rozdílu jejich lásce nikdo netipoval dlouhé trvání. Oni jsou však o po letech šťastní. Ale co když jejich partnerskou idylku naruší někdo třetí?

Tichá pošta je volný pokračování autorčina prvního románu Schovávaná. A je to jedno z mála volných pokračování, která vám opravdu bude dávat smysl, i bez znalosti první knihy. Přestože pojednává o známých postavách, jejichž příběhy se prolínají a které jsou stále komplikované, rozhodně ho můžete číst i samostatně. Za sebe mohu říct, že se mi Tichá pošta líbila o kousek víc než předchozí Schovávaná, protože problémy, které hlavní hrdinové řeší, byly mému srdci bližší a myslím si, že některé vedlejší postavy, by si zasloužily více prostoru.

Tereza Herzogová čtenářům ukazuje, jak mohou být mezilidské vztahy složité, vzájemně provázané a že některá důležité životní rozhodnutí v nás mohou zanechat hlubokou ránu.

Tohle není klasická slaďárna s happyendem, ale příběh plný životních pádů, odboček a komplikací, které mohou potkat i vás. Postavy knihy nejsou rozhodně černobílá a jejich v některých případech asi nebudete mít pro jejich chování pochopení, ale mají společnou právě tu reálnost. Protože takhle to obvykle v knihách nechodí, ale v životě rozhodně ano.
.
Pokud máte chuť přečíst si netradiční lovestory, rozhodně dejte této slibné české autorce šanci.


Tichá pošta Tichá pošta Tereza Herzogová

Do srdce stačí zašeptat. Ivan by mohl být Šárčiným otcem. Mezi úspěšným spisovatelem a jeho talentovanou múzou ale navzdory věkovému rozdílu trvá inspirativní milostný vztah. Po návratu z letní dovolené ve Francii však na Šárku... více


Komentáře (0)

Přidat komentář