Návrat do dětství?

recenze

Pohár bohů (2023) 3 z 5 / katerina2996
Pohár bohů

Percy Jackson je jedna z mých největších dětských lásek. Ale jenom původních pět knih.

Po přečtení prvního dílu Bohů Olympu jsem vzdala svou snahu cestovat skrze další příběhy ze světa polobohů a moji lásku jsem věnovala primárně původním knihám. Byla jsem rozhodnutá se vyhnout i novému šestému dílu, protože umělé natahování příběhů po letech není činnost, za kterou bych autorům někdy byla vděčná. Ale skrze humbook jsem dostala možnost si všechny knihy pořídit v dokonalém novém vydání včetně té šestky (Poháru bohů).

A tak jsme si ji přečetla.

#spoluprace @humbook_blogeri
A světe div se - žádné velké zklamání se nekonalo. Je to miloučký, příjemný návrat do světa, který jsem tolik milovala. Má to chyby – ne všude souhlasím s Riordanovým vyjadřováním v rámci snahy o nepřirozené vtipy a repetetivnost odkazů na předchozí knihy do fáze, kdy čtete víc o předchozích dílech než o novém příběhu. Ale to všechno v pořádku překousnu skrze fakt, jak cozy je to čtení jako takové. Percy je moje milovaná postava a tahle kniha se soustředí na ústřední trio a jejich přátelství, což přináší teplou deku jako náplast na všechny těžké dny.

Bylo to krásné, ale bylo toho dost. Moc mě mrzí, že se bude tahle série natahovat na další knihy – celé je to takové nepřirozené. Ten příběh je ukončený a je škoda ho znovu otvírat tam, kde to není potřeba. Bylo moc milé se k polokrevným takhle vrátit, ale nevím jestli se cítím na další knihu. I z té strany, že na tyhle jednoduché middle grade jsem už trochu vyčtená. Ale hlavně, protože mám pocit, že Percy se šestkou vyčerpal.

Uvidíme co přinesou další knihy. Tohle je fajn pokud jste velký fanda Percyho. Oželíte to, pokud se vás série nedotkla jako srdcová záležitost.


Pohár bohů Pohár bohů Rick Riordan

Dlouho očekávané pokračování bestsellerové série Percy Jackson. Dostat se na vysokou? To je úkol hodný samotného poloboha! Percy Jackson už několikrát zachránil svět a teď doufá, že prožije normální maturitní ročník. Bohové s n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář