Naprosto skvělé!!!

recenze

Probuzení Simona Spiera (2017) 5 z 5 / Maara320
Probuzení Simona Spiera

Ano, naprosto skvělé, naprosto skvělá knížka.

Začnu od začátku. Nejdříve jsem viděl film, a to se mi jen tak nestává. Většinou přečtu a teprve potom koukám na film a všem kolem sebe pak vysvětluji, jak moc se to liší :-).
Tady na tento počin jsem šel do kina se svým partnerem a byl jsem unešený. A mimochodem, ve filmu jsem zbožňoval všechny postavy, vyjma Martina.

No a teď ke knize. Tu jsem přečetl teprve nedávno a přelouskal jí za jeden jediný den. Tak moc mě bavila.

Příběh se od filmu až tak neliší. Rozdílnosti zde však najdete. Simon je pořád ten sympaťák a pořád mu pomáháte najít toho správného Bluea (či jak se to píše???). Pořád je tady ta skvělá parta lidí. Nick, Lea, Abby, pes Bieber, Simonova rodina - mimochodem v knize má Simon dvě sestry, kdežto ve filmu pouze jednu. I Simonova rodina je v knize více přijatelná než ve filmu.

Jsem rád, že v knize Martin nezveřejnil Simonovi e-maily,
ale pouze napsal status na sociální síť Tumbler.
Abby a Nick se dají dohromady.
A v knize jsem moc nemusel Leu, Simonovu nejlepší kamarádku. Přišla mi v knize víc namyšlená, víc sebestředná. Ač ve filmu jsem jí zbožňoval. Ale je to pouze můj subjektivní názor.

Celkově je kniha hodně povedená. Četla se naprosto skvěle. Vřele knihu doporučuji. Myslím, že pro spoustu mladých lidí, kteří chtějí provést coming-out může být inspirací.

Komentáře (0)

Přidat komentář