Nadpřirozeno a romantika tvoří perfektní kombinaci

recenze

Kam se ztrácí Alice Sun (2024) 5 z 5 / KnihománieN
Kam se ztrácí Alice Sun

Kam se ztrácí Alice Sun
* #readingcopy mi byla poskytnuta v rámci #spoluprace s @albatrosmedia

- Ann Liang
*
V žánru contemporary jsem jako ryba ve vodě, ale s věkem také přibývá na mé čtenářské náročnosti, už mě neosloví kdeco. Ovšem taková Alice Sun mi s první stránkou vplula do života a během několika dnů (a poloviny noci), se rozloučila a zanechala za sebou skvělý čtenářský zážitek.

Alice Sun je premiantkou školy, která tvoří domov dětí těch nejbohatších podnikatelů a světových celebrit. Mezi bohatou smetánkou je jediná, která má stipendium, jelikož její rodina je z nižších vrstev a nemůže si dovolit tak obrovské výdaje. Když se ovšem jejich finanční situace zhorší, hrozí, že bude muset přestoupit, zase, na jinou školu. Konečně už si vydobyla své místo dobrou pověst, proto ji jen myšlenka přestupu děsí. Během paniky projeví její schopnost neviditelnosti a ona se rozhodne ji využít. S pomocí Henryho, svého největšího studijního rivala, založí aplikaci, díky níž si za drobné služby vydělá potřebné peníze. Když ale úkoly začnou kolísat na hranici zákona, může se zjevit problém.

Od začátku jsem si Alici oblíbila a kdybych jí někdy potkala, klidně jí padnu kolem krku. Ve studijním nasazení, perfekcionismu a myšlenkových pochodech mi, téměř až k mé nelibosti, byla neskutečně podobná a rázem jsem si připadala vtažená do příběhu. Když se pak zjevil Henry, typický neodolatelný hrdina, propadla jsem tomu úplně.

Už s první větou je jisté, jak se bude romantika dále rozvíjet. Najdete zde úžasnou hate to love romantickou linku, kterou tvoří jiskřivá atmosféra, drobné slůvka a dotyky, která je nádherně jemná a něžná. I polibku se dočkáte, a upřímně musím říct, že ještě nikdy nebyla první pusa tak vtipná a zároveň laskavá.

Všechny scény plné romantiky i dobrodružství, které při plnění úkolů určitě nechybělo, autorka píše velmi osobitým způsobem, z kterého odkapává někdy sarkasmus, jindy ironie. Právě tyto znaky, díky nimž kniha vyčnívá nad ostatními, jsem si zamilovala. Navíc ač se zdá příběh jen oddechový, na konci najdete i hloubku.

Nečekala jsem, že pětihvězdičková kniha mě potká hned na začátku nového roku, ale stalo se. Třeba si najde cestu i do top knih roku 2O24.

5/5*


Kam se ztrácí Alice Sun Kam se ztrácí Alice Sun Ann Liang

Teď mě vidíš, teď už ne. Contemporary senzace s prvky nadpřirozena. Alice Sun si na mezinárodní střední škole, na které má jako jediná prospěchové stipendium a která se jen hemží bohatými, vlivnými teenagery, vždycky připadala ne... více


Komentáře (0)

Přidat komentář