Může jedno léto opravdu změnit život?

recenze

Láska a jiné úkoly (2018) 4 z 5 / simi28
Láska a jiné úkoly

Autor : Kasie West
Rok vydání : 2018
Nakladatelství : CooBoo
Počet stran : 328
Originální název : Love, Life and the List


Přestože dvouměsíční prázdniny teprve začaly, sedmnáctiletá Abby už může s jistotou říci, že toto léto bude nejhorší v jejím životě.
To, že je zamilována do svého nejlepšího kamaráda Coopera, již není tajemstvím, její táta je ve válečné zóně a máma bez jeho přítomnosti čím dál více podléhá agorafobii.

Abby už několik let tráví veškerý svůj volný čas malováním, doma má vlastní ateliér a po maturitě chce nastoupit na uměleckou školu. Aby však měla oproti ostatním uchazečům nějakou výhodu, potřebuje získat první zkušenosti s prodejem jejích děl.

V místním muzeu se jako každý rok pořádá výstava amatérských obrazů, což znamená, že má Abby konečně příležitost.
Autoři těchto děl však musí být starší osmnácti let, a proto ředitel její obrazy nepřijme. Navíc dodá, že nemají žádný výraz, hloubku a její mladý věk jim odpovídá.
Abby se tak na rozhodne sepsat seznam 10 úkolů, které musí toto léto splnit a díky nim se změnit k lepšímu.


Je to sice zvláštní, ale až doposud jsem i přes všechna doporučení nikdy nesáhla po jakékoliv knize od Kasie West. Když jsem se ale dozvěděla o její čerstvě vydané novince, rozhodla jsem se to ihned napravit.

Na první pohled mě samozřejmě zaujala svou jednoduchostí krásná obálka. Navíc jsem Kasie West znala z doslechu jako autorku nenáročných, ale skvělých romantických knížek, takže jsem v závěru ani na chvíli neváhala.

Samotný styl psaní byl dle mých očekáváních naprosto dokonalý. Již od první stránky jsem se do příběhu úplně ponořila a po pár hodinách jsem s překvapením zjistila, že se nacházím na samotném konci. Není se však čemu divit. Díky krátkým kapitolám se stránky snad obrací samy a se spojením s nenáročným žánrem je čtení na jeden zátah téměř nutností.

Hlavní hrdinka mi sice nepřišla nějak zvlášť výjimečná a zajímavá oproti jiným postavám, ale nemohu říci, že bych ji neměla ráda. Líbilo se mi její odhodlání změnit od základů svůj život a stát se skvělou malířkou.

Coopera jsem si opravdu oblíbila. Měla jsem ho ráda hlavně díky tomu, že se nikdy nepřestal kamarádit s Abby po jejím přiznání o svých k citech k němu. I když ji lásku neopětoval, nechtěl ranit její city a už se k tomu nikdy nevracel.

Nicméně, Láska a jiné úkoly nebyla bez chyb.
Všechny pozitivní stránky této knihy bohužel nemohly přebít trochu plytký obsah. Celou dobu jsme se zaobírali převážně životem hlavní hrdinky bez nějakých zvratů, nebo alespoň něčeho zajímavého. Děj se rozjel až nějakých sto stránek před koncem, kdy se konečně začalo něco dít.

Na druhou stranu, o nějakém zklamáním se rozhodně bavit nemůžeme. Od této knihy jsem totiž očekávala převážně oddych a nenáročnost, což se rozhodně splnilo.

Opravdu doporučuji, ale neočekávejte nic úžasného nebo jedinečného.

Závěrečné hodnocení : 70%

Komentáře (0)

Přidat komentář