Mlčící pacientka

recenze

Mlčící pacientka (2020) 5 z 5 / Agi260
Mlčící pacientka

Autor: Alexe Michaelidese
Stran: 288
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2019
Žánr: psychothrieller

Kniha Mlčící pacientka od autora Alexe Michaelidese v Česku vyšla v roce 2019. Žánr knížky je psychothriller od nakladatelství Motto, a přestože má 288 stran, tak ji neodložíte ani na okamžik. Důkazem je cena Goodreads, kterou kniha dostala v roce jejího publikování.

Příběh vypráví psychiatr Theo Faber, který se rozhodl pomoct bývalé malířce Alicii Berensonové, pacientce v psychiatrické léčebně, kterou objevili před jejím mrtvým manželem s otisky prstů na vražedné zbrani. Alicii po soudu poslali do léčebny, ale ještě před odjezdem namalovala svůj poslední obraz, na kterém se vyobrazuje němá. Po šesti letech v léčebně Alicie neřekla ani slovo. To Thea velice zaujalo, a tak začne pátrat po příčině Alicijiny němoty. Dokáže Alici pomoct něž bude pozdě?

Kniha je psaná velice čtivě s občas příliš dlouhou kapitolou, ovšem především s napínavou a ponurou atmosférou psychiatrické léčebny, která vám nedá spát. Autor má velice zajímavý pohled na vývoj člověka s traumatickým dětstvím a neuvěřitelný talent na naprosto nepředvídatelné zápletky. Čtenář mění svůj názor prakticky na každé stránce, ať už je to kvůli vyprávění Thea, nebo občasnému úryvku Aliciina deníku z minulosti.

Mlčící pacientka vás zaujme už jen při pohledu na její výstižnou a strhující obálku, která se hodí k dokonalému příběhu. A každý, kdo rád čte psychothrillery se, podle mého názoru, do ní okamžitě zamiluje, ať už kvůli mrazivému prostředí v psychiatrické léčebně, nebo kvůli naprosto nepředvídatelnému konci.

Moc také doporučuji přečíst jeho další knihu Panny, v knize je malá narážka na Mlčící pacientku, a proto ji doporučuji přečíst jako první, moc to poté oceníte.


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Ticho ještě nikdy nebylo hlasitější. Psychologický thriller, který přečtete jedním dechem. Nejlepší thriller roku – vítěz Goodreads Choice Awards 2019 Celosvětově prodáno přes milion výtisků Slavná malířka Alicia Berensonová měla... více


Komentáře (0)

Přidat komentář