Milé vystoupení z komfortní zóny

recenze

Záhada zmizelého šlechtice (2022) 4 z 5 / gabriela3254
Záhada zmizelého šlechtice

Kniha sice nebyla přímo můj nejoblíbenější žánr, protože detektivky mi ne vždy sednou, ale pár oblíbených jich mám. Nicméně, na tomto mě zaujalo zasazení příběhu do doby Václava II.. A můžu říct, že ve výsledku se mi kniha hodně líbila a řekla bych, že to nebyla poslední kniha od této autorky. Už na začátku jsem věděla, že knížku dále budu dávat i kamarádce, aby si ji přečetla, protože co jiného by měl číst historik, který miluje detektivky.
Četla jsem něco málo o autorce a slyšela jsem, že čím dál víc se její tvorba posouvá, přestože těch knih vydává doopravdy dost. Tuším, že tohle je 6. pokud se nepletu. Pokud se ta tvorba bude posouvat pořád dokola, tak se určitě těším na další knihy.
A co bych řekla k samostatnému příběhu? Určitě bych si občas v průběhu knížky přála být pánem Tadeášem z Příhraz, abych mohla své myšlenky a předtuchy říci nahlas, i když nebudu lhát, né vždy jsem se trefila, ale co by to bylo za příběh kdybychom se trefili hned do výsledku knihy. Nechci toho moc prozrazovat, protože na začátku jsem sama netušila do čeho vlastně jdu, ale brala jsem to především tak, že díky tomu si rozšířím svoje čtenářské portfolio. Znáte to vystoupení z komfortní zóny. Nakonec jsem ale za to ráda, protože mě příběh vtáhl do děje a četlo se mi to krásně a samo. Vůbec jsem se nemusela nutit a i přesto, že jsem se učila jsem knihu za dva dny přečetla.
Takže komu bych knihu doporučila? Asi každému koho baví alespoň trochu historie a baví ho uvažovat na rozlousknutí případů, protože koho by nezajímalo jak se stalo, že zmizel mladý šlechtic a co se s ním přímo stalo?
Myslím si, že k tomu počasí co venku v tuhle dobu panuje je tato kniha přímo jako dělaná, představ si vzít si do ruky horkou čokoládu, čaj nebo kafe a vydat se na zajímavou pouť s panem Tadeášem a Vítkem během toho co velitel hradní posádky Jozífek brání hrad před nájezdy lapků? Ubrání hrad a vypátrá se zmizelý šlechtic a zjistí se co se s ním stalo? proč zmizel? Unesli ho? Utekl? Žije? Pokud tě tohle všechno zajímá a chceš vědět odpvědi, tak si určite pojď přečíst Záhadu zmizelého šlechtice.


Záhada zmizelého šlechtice Záhada zmizelého šlechtice Martina Novotná

Pan Tadeáš z Příhraz je povolán samotným Václavem II., aby se dostavil na hrad v Sadské. Vydává se tedy na cestu, na níž ho doprovází jeho sluha Vítek, zatímco velitel hradní posádky Jozífek zůstává na panství, aby ho chránil před... více


Komentáře (0)

Přidat komentář