Magická knihovna vítá nové čtenáře..

recenze

Knihovna malých zázraků (2022) 5 z 5 / alexvera
Knihovna malých zázraků

"..ale snaž se být na lidi milá. Můžeš jim vylepšit den jen tím, že se usměješ, nebo se aspoň budeš tvářit přátelsky."
Alíša, jedna z hrdinek, začne na léto pracovat v knihovně ale o knihách vůbec nic neví. Doma to nemá jednoduché a tak tuto brigádu bere jako únik.
Mukéšovi, dalšímu z hrdinů zemřela žena a tak se k ní snaží najít alespoň pomyslnou cestu zpátky pomocí knih, které jeho milovaná tak ráda četla a snaží se více otevřít světu..
•"Lidé často nechápou jiné osamělé lidi."•
Nezaměnitelnou roli zde hraje seznam osmi knih, který naše hrdiny nutí číst a následně spolu mluvit- nejdříve jen o knihách, ale později i o jiných věcech.
•"Řekla bych, že každá knížka může na různé čtenáře působit rozdílně."•
Jejich životy se začnou propojovat, a najednou nejsou tolik osamělí jako na začátku příběhu. Je tu i pátrání po autorovi/autorce onoho záhadného seznamu, který ovlivňuje čím dál více lidí.
•"Než se jí dostal do ruky ten seznam, dávno se už neposadila s knížkou jen tak pro radost."•
Mukéš si díky knihám nachází cestu zpět ke své vnučce, naprosto magickým způsobem. Protože co je lepší, než "sdílet svět, který má člověk rád, a umožnit někomu dalšímu vidět ho stejnýma očima."?

Pokud zrovna hledáte na čtení něco laskavého, milého a prostě magického .. Knihovna malých zázraků čeká na své čtenáře - možná i Vám nabídne onen magický seznam knih..


Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty. Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů lásky a přátelství až k epické cestě chlapce s tygr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář