Lepšího manžela abys pohledala

recenze

Lepšího manžela abys pohledala (2023) 3 z 5 / Ivuska.09
Lepšího manžela abys pohledala

Máte rádi spisovatelku Alenu Jakoubkovou? Pak si nenechte ujít její nejnovější román s názvem Lepšího manžela abys pohledala. Jak už je u jejích knih zvykem, i tato vyšla pod záštitou nakladatelství MOBA.

Je čím dál těžší hodnotit knihy, které paní Jakoubková píše. Všechny její příběhy se nesou v podobném duchu. Pokud chcete nějaké odpočinkové čtení, u kterého nebudete muset přemýšlet, tak neuděláte žádným z jejích vyprávění chybu. Většina příběhů je jako vystřižených ze života. Hlavní postavy řeší problémy, se kterými bojuje i řada z nás. Samozřejmě nechybí různá klišé či občas dochází až k mnoha náhodám... Zkrátka musíte brát v úvahu, že autorka píše tak, aby své čtenáře zaujala. Naivní hlavní hrdinky nejsou výjimkou. Na druhou stranu: občas téměř každý z nás udělá nějaké unáhlené a naivní rozhodnutí...

Tentokrát je hlavní hrdinkou Dora: nesmělá dívka, která se zamilovala do pohledného profesora literatury. A i když jí její matka seznamuje s řadou potencionálních partnerů, její srdce si už dávno vybralo... Ano, téma nezní nijak originálně a najdete ho v mnoha dalších knihách, přesto jsem i tento román s chutí přečetla.

Někdy si říkám, jak dlouho mě autorčiny příběhy budou bavit. Rozhodně nedoporučuji číst více jejích knih za sebou. Přece jen, jak už jsem říkala, se nesou v podobném duchu. Ale po nějaké době ráda prokládám ostatní přečtené knihy právě jejími. Prostě nedokážu odolat.

Líbí se mi, že autorka nic zbytečně neprotahuje. Její romány jsou jednohubky, které zvládnete přečíst i za jediný večer. I když občas budete mít pocit, že postavy řeší naprosté banality, stejně se do příběhu ponoříte. Píše poutavě. Určitě řadě z vás budou blízké strasti, kterými se hlavní postavy musí zabývat. Poznáte v hlavních postavách sebe či alespoň někoho z okolí. A tím si vás nejspíš autorka získá stejně jako mě. I ve skutečném životě se stává, že některé z dívek najdou zalíbení ve svém učiteli/profesorovi. Co myslíte, jak dopadne příběh Dory? Najde muže svých snů? A pokud ano, který to bude? Odpověď se dozvíte, když se i vy pustíte do čtení.

Komentáře (0)

Přidat komentář