Ledová krev

recenze

Ledová krev (2017) 1 z 5 / Yllica
Ledová krev

Z pohledu mladého čtenáře mi tato knížka nic moc neřekla, pro mě je to jen jeden z mnoha příběhů, které se ve směs opakují. Žádné napětí, příliš často jsem mohla očekávat co se stane. Hlavní postava mi není vůbec sympatická, přijde mi tak trochu jako natvrdlá, slabá, naivní, hloupá a samozřejmě teda i tvrdohlavá a odvážná. To samé u Arcuse, byl hrozně průhledný.
Naopak postava, která se mi líbila byl ten stařík, teď si nevzpomenu na jméno, ten měl charakter docela dobrý, jen se mi nechtělo věřit jak to s ním dopadlo.
Příběhů jako je tento je třeba na wattpadu spousty a žádný z nich mi nepřišel sympatický, stejná zápletka, stejné postavy, stejný konec. Nic moc.
Co se mi ale na knížce líbilo a i nejvíce, byl popis míst. Díky popisu jsem si dokázala bez problémů představit místo dění, ale nejde jen o představu. Místa byla i dobře vymyšlená, země se mi líbila, království se mi líbilo a i vesnice, které byly zmíněny.
Takže když se zamyslím nad svým dojmem z knihy, řekla bych že se hodí pro velmi mladé čtenáře, třeba okolo 14 let, a co je jasné, že patří do rukou dívkám, ne-li klukům.

Komentáře (0)

Přidat komentář