Kult

recenze

Kult (2023) 5 z 5 / EvikU.
Kult

Kult je druhý díl mentalisty Vincenta a policistky Miny. Jestli jsem byla z prvního dílu nadšená a dobře se mi četl, tak druhý díl jsem jenom vdechla.

Někoho možná odrazuje tloušťka knih této série. Jenže ve výsledku jí čtete mnohem rychleji než jakoukoliv jinou knihu s méně stránkami. Co stále nechápu, jak takhle dokonalé dílo mohou napsat dva autoři. Každý přece máme jiné myšlenky, jindy nás to motivuje psát. A pokud nepsali ve stejnou dobu, jak to pak dávali dohromady, aby to byla taková jízda?

Za celou dobu jsem neměla pocit, že bych chtěla knihu odložit. Nebylo tam žádné hluché místo vyplněné omáčkou, která by šla proškrtat. Mina má stále svojí fobii a Vincent také. Ale společně ji zvládají líp.

Tentokrát jsou unášený děti a nalezené mrtvé mají u sebe různé symboly, které nejlépe rozlouskne Vincent, který miluje hádanky a rébusy a už v prvním díle byl policii užitečný. Druhá linka je o Nathalii, dcera policistky Miny a o matce Miny, Ines. Ines vtáhne Natku do sekty, které se účastní. Jejich heslo: “Vše je utrpení. Bolest očišťuje.

Vyšetřování je skvělý, myšlenkové pochody jsou promyšlený. Ostatní postavy policejního týmu jsem si taky oblíbila. Úseky se sektou byli mrazivé. Uff. A konec byla prostě paráda. Vždycky to nějak souvisí s dětstvím. Nikdo se nerodí zlým. Zlým ho udělají lidé a okolnosti. Četla se moc dobře. V druhé polovině už jsem ji nedala z ruky. Doufám, že vyjde třetí díl a já už se teď na tu bichličku těším.


Kult Kult Camilla Läckberg

Za slunečného letního dne se z mateřské školy ve Stockholmu ztratí pětiletý chlapec. Všechny stopy nasvědčují únosu. Policistka Mina Dabiriová i její kolegové vědí, že jim jde o čas. Brzy zjišťují souvislost s dřívějším zmizením s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář