Krvavé ostří

recenze

Krvavé ostří (2017) 5 z 5 / _čtenářka_
Krvavé ostří

krvavé ostří
autor: Sarah J. Maas
žánr: ya fantasy
doplňkový díl k sérii Skleněný trůn

Celaena Sardothien je nejlepší nájemný vrah v celém Zlomuvalu a okolí. společně s ostatními z cechu vrahů pod vedením Arobynna Hamela žije v Tvrzi vrahů. V novelách Vražedkyně a Pán Pirátů, Vražedkyně a léčitelka, Vražedkyně a poušť, Vražedkyně a podsvětí a Vražedkyně a říše se dozvíme například o tom, proč ji Král pirátů nemůže ani cítit, proč dala Ansel z Trnitého srázu minutu navíc nebo jak to bylo se zradou, která jí dostala do Endovieru. a také odpovědi na další otázky, které nám celou sérii vrtaly hlavou.

hodnocení: 1***
jak možná poznáte z anotace, řadím se k nepříliš početné skupince, která zastává názor číst prequel až na konec série. nejde tu jen o to, že si spoustu věcí vyspoilerujete a připravíte se pak o moment, kdy si při čtení Krvavého ostří uvědomíte všechny vedlejší okolnosti. líbí se mi ale i pomyšlení, že vím, co Celaena míní jistými narážkami (především) v prvním a druhém díle. avšak je to jedna z otázek typu ,,byla první slepice nebo vejce?. nikdy se nedozvíme co je lepší číst první.
samotné povídky mě strašně moc bavily, opět skvěle napsané. celou dobu jsem věděla, k čemu to celé směřuje, což zapříčinilo, že jsem si všechno užívala ještě víc. a v hloubi duše doufala ve šťastný konec, kdy vlastně nevznikne ani Skleněný trůn . ale stalo se to, co se stalo a za to jsem vlastně ráda. mám teď dočtenou celou #togseries a dosti to se mnou zamávalo. Velia z profilu knizni.magorky.cz mi popisovala svoje pocity po dočtení 7. dílu trůnu. ty jsem při jeho dočtení úplně nezažila, ale to co jsem zažila při dočtení Krvavého ostří se jim nápadně podobá.
je ovšem hrozné vidět, jak Celaena ještě úplně neví, komu věřit a jak rozeznat pravdu od zla. to pravé, skryté pod všemi uklidňujícími řečmi. Král vrahů se opět předvedl.. :|dost jsem soucítila s Lysandrou, která je tu ještě mladá a hloupá. co mě ovšem dostalo byla postava Sama. vycházím z toho tedy s utišenou zvědavostí, ale se zlomeným srdcem. i tak, možná kvůli tomu, se ke knize bude často s láskou vracet .

na fotce na instagramu _ctenarka_ si vychutnejte západ slunce z bytu nad skladištěm ve Zlomuvalu

?jaké otázky vám nedají spát?

Komentáře (0)

Přidat komentář