Kouzlo všité do šatů

recenze

Kouzlo všité do šatů (2022) 5 z 5 / renulka16
Kouzlo všité do šatů

Kouzlo všité do šatů je krásná, ale smutná kniha. Je psána láskyplně, magicky, osobně, dokonale. Tato kniha nemá nic co bych jí mohla vytknout a řadí se mezi top knihy. ideálně na první místo. A já ji ze srdce všem doporučuji!

Sama anotace toho tolik neprozrazuej a mě ani ve snu nenapadlo, že se z toho vyklube tak úžasný příběh.

V tomto příběhu jsou dvě časové linie. převládá rok 1985, kdy se setkáme s Rory, která nemá moc pěkný vztah se svou matkou Camille a také je její partner pohřešovaný. Jednoho dne narazí na dům, který by byl ideálním místem pro otevření její galerie, jejího snu nebo snad díky přání jejího přítele? A zde se seznámí se Soline, postarší dámou, které dům patří.

Soline je expertka na šťastné konce. Provozuje salon se svatebními šaty, ale ne ledajakými. Ona však sama zažila těžký osud, ve válce přišla o svého snoubence a také o své dítě. Její salon nakonec vyhoří. Je proto uzavřená do sebe, s nikým nechce být. Jenže v Rory vidí naději, sednou si. Rory vypráví svůj příběh Soline a Soline zase ten svůj Rory a díky tomu se vracíme v čase do období druhé světové války, do roku 1944.

V příběhu se také kromě dvou časových linií střídají i formy vyprávění. Vyprávění Rory je v er -formě. A vyprávění Soline je v ich-formě a každá její kapitola začíná krásným úryvkem.

Kniha se čte opravdu sama, čekáte celou dobu na to, jestli opravdu skončí kniha šťastně či nikoli. Jestli si Roryina matka uvědomí, jak se celý život chovala ke své dceři. Jestli si najde cestu k Soline. A taky vám bude celou dobu vrtat hlavou, co ty tři ženy mají společného? Proč si tak ty dvě rozumí? Proč Camille nemá ráda Soline. Najdou si k sobě cestu? Žije ještě Roryin přítel?

Na konci příběhu však všechny odpovědi najdete.

Dokonalá kniha, která toho ve mně zanechala opravdu mnoho. Tuto knihu budu mít v paměti ještě dlouho.


Kouzlo všité do šatů Kouzlo všité do šatů Barbara Davis

Soline je expertkou na šťastné konce. Její rodina provozuje svatební salon, kde se do šatů všívají kouzla. Nevěstu, jež se vdává v šatech od Rousselových, čeká spokojené manželství. Sama Soline však příliš štěstí nezažívá. O desít... více


Komentáře (3)

Přidat komentář

Dana764
29.01.2024

Příjemná oddechovka, jen jsem čekala víc kouzel a magie

renulka16
03.05.2023

medlovice - ano, souhlasím, obálka je krásná. Já sama vybírám (ve většině případů) knihy také podle obálky :)


medlovice
03.05.2023

A to je třeba ještě vyzvednout krásný obal, který prodává. V naší knihovně ženy většinou berou podle obalu a tento působí velmi přítažlivě.