Kostičas 1.díl

recenze

Kostičas (2014) 3 z 5 / murielkaa
Kostičas

Tuhle knížku jsem četla v rámci přípravy na Humbook fest 2022 a za recenzní výtisk moc děkuji Humbooku a Humbook blogerům.

Tahle knížka je docela bichlička, což to může být zastrašující, tak není :)


Fantasy knihy moc nečtu, a tak se vždy bojím, o čem bude ta, na kterou se právě chystám.
Po pár kapitolách jsem byla docela zmatená. Bylo tam hodně nových pojmů a já prostě nevěděla, co mám dál o knihy očekávat. Paige je naše hlavní hrdinka a také vypravěčka i když jsem ze začátku neměla páru, o čem mluví, když zmínila DNH, DDH nebo amaurotiky, docela brzo poté jsem se zorientovala. Občas mi pomohl slovníček, který se nachází v zadní části knihy. Autorka knihy všechno odkrývá pomalu a tak tajemně. Zjistíte jen to, co potřebujete vědět a tak ve vás vyvolá zájem číst dál. Musím uznat, že i prostředí se mi opravdu líbilo, ale buďme upřímní, kdo by si nenechal líbit tajemný Londýn nebo Oxford.
Hlavní hrdinku jsem si rychle oblíbila a fandila jí, aby zvládla vše, čemu byla vystavena. K vyzdvihnutí jem určitě také romantická linka, ta byla skvělá. :)
Kniha mohla být o pár stran kratší a některé pojmy mohly být lépe vysvětleny.

Jsem moc ráda, že jsem si knížku přečetla, ale nějaká velká fanynka, abych se pustila i do dalších dílů, také nejsem.

Hodnotím : 3,5/5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Příběh začíná v roce 2059. Devatenác­tiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka" či „posel" – je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnoř... více


Komentáře (0)

Přidat komentář