Korunní princezny aneb třináctý HumbookTip. Stojí za to?

recenze

Korunní princezny (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Korunní princezny

Dvě naprosto stejné princezny. Jeden trůn. Co by se tak mohlo zvrtnout?
Wren a Rose jsou dvojčata z královského rodu, ale žijí odděleně. Rose žije v královském paláci pod dohledem poručníka a o sestře nemá ani tušení. Wren je čarodějka a odmala se připravuje na to, že těsně před korunovací se s Rose vymění, zaujme její místo, aby v její zemi zajistila konec honu na čarodějnice. Jenže vše nejde tak úplně podle plánu...

Čekala jsem ještě o malinko víc, ale přesto sem si čtení užila. Velký podíl na tom měly přirozeně romantické zápletky.

Kapitoly jsou krátké, střídají se části Rose a Wren, vyprávěno je v er-formě. Tím, jak rychle se střídají části sester, to člověka nutí číst dál.
Ze začátku je poutavější, alespoň tedy za mě, linka s Rose, postupně ale se ale rozjíždí a je víc a víc zajímavější i Wren.

Občas ovšem nastaly momenty, kdy se příběh trošku táhnul a říkala jsem si, že zkrácení by asi neuškodilo. Přece jen kniha nemá úplně málo stran.

Fantasy svět autorky promyslely moc pěkně, líbilo se mi prostředí, kde žili čarodějové. V příběhu najdeme některá klišé, které známe už z jiných děl, originalita ale rozhodně nechybí. Příběh je tedy v mnoha ohledech předvídatelný, některé nečekané zvraty ovšem určitě překvapí.

Romantické linky se vyvíjejí pomalu, možná až moc, ale jsou tak milé. :)
Shen i jistý sexy strážce dokázali zaujmout. Osobně jsem si o něco více oblíbila právě Shena, protože zkrátka miluju vtipné lidi.
A naopak třeba takový princ působil jako nezajímavý, rušivý element.

Jedná se o první díl, takže konec tomu odpovídá. Jsem zvědavá na pokračování!


Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Wren Greenrocková odjakživa ví, že jednoho dne nahradí svou sestru, korunní princeznu, na jejím místě v paláci. Od narození ji trénují k tomu, aby se vrátila tam, kde zemřeli její rodiče, a zmocnila se jediného člověka, který tehd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář