Korunní princezny

recenze

Korunní princezny (2023) 3 z 5 / Andrea.Mayer
Korunní princezny

Korunní princezny, nejdou nazvat jinak než jako příjemná oddechovka s pohádkovou atmosférou.

Wren vyrůstala jako čarodějnice a celý život trénovala, aby mohla bez povšimnutí nahradit svou sestru. Rose je zase rozmazlenou princeznou, toužící po dobrodružství. Dvě sestry, vychovávané v odlišných světech a jedna koruna. Jak to celé skončí?

Co mě nejvíc bavilo jsou dva pohledy, v tom se autorské duo blýsklo a líbil se mi i kontrast mezi sestrami. Provedení už trochu pokulhávalo. Například Wren se celý život připravuje, že zaujme sestřino místo a pak dělá úplně zbytečné chyby. Rose by se zase mohla víc soustředit na to, že ji unesli než aby se jí z únosce podlamovala kolena. Nakonec to ale byla právě Rose, komu se dostalo většího vývoje.

Magický systém byl opravdu zajímavý, čarodějnice jsou rozděleny do tříd s různými pravidly a nezbytnostmi pro fungování každé z nich. Zajímavé jsou i jejich tradice a legendy. Jen by to chtělo ještě trochu rozvinout.

Děj byl chvílemi dost předvídatelný a celkově mám z příběhu rozporuplné pocity. Možná je to tím, že tak úplně nespadám do cílové skupiny a doporučila bych ji spíš mladším čtenářům nebo těm, kdo nemají v tomto žánru moc načteno.

Celkový vizuál knihy chválím, obálku má na svědomí Charlie Bowater a jako vždy odvedla skvělou práci.

3 - 3,5*/5*
-
Za výtisk k recenzi v rámci spolupráce moc děkuji Albatrosmedia :)


Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Wren Greenrocková odjakživa ví, že jednoho dne nahradí svou sestru, korunní princeznu, na jejím místě v paláci. Od narození ji trénují k tomu, aby se vrátila tam, kde zemřeli její rodiče, a zmocnila se jediného člověka, který tehd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář