Kde končí nebe

recenze

Kde končí nebe (2023) 5 z 5 / EvikU.
Kde končí nebe

To byla nádhera. Doslova. Dojemný příběh, který jsem přečetla na dvě otevření. Hlavní hrdinka Bára se dostává do nebe, nic si nepamatuje a dostává od svého strážného anděla šanci být znovu ve světě. Dostává se zpátky na zem o dva měsíce dříve než se jí stala nehoda a zemřela. 

Dostává tak šanci něco změnit? Poznat sama sebe? Dokáže zvrátit osud a pomoci kamarádce nebo staré paní? Poznala, jak to chodí v nebi. V nebi nezáleží na čase. Čas je pouze relativní. 

Moc se mi líbí myšlenka, kterou tam autorka vymyslela o nebi, o vyvolených i o tom jak každý pak v nebi vypadáme. Jak to je v pekle a které duše bloudí po světě.

Na zemi zjišťuje, že její snoubenec Filip není ten, do něhož byla zamilovaná. V nemocnici, kde má svou kamarádku Máju poznává Lukáše, který je po bouračce a zažil klinickou smrt, jí jediný věří, že není vyšinutá. Věří jí celý příběh, který mu vypráví. 

Styl psaní autorky je jedinečný. V poslední době moje top autorka. Její příběhy vás vtáhnou a nepustí. Při čtení jsem měla slzy na krajíčku. Konec bych si možná přála jinej, ale musím uznat, že takhle je asi více uvěřitelný.


Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Zdravotní sestřička Bára se jednoho dne probouzí v nebi, neschopná vybavit si, jak a proč zemřela. V hlavě má jen chaotické útržky vzpomínek a nejasný pocit, že během svého života udělala něco špatně. Nečekaný návrat na Zem ji šok... více


Komentáře (0)

Přidat komentář