Kde končí nebe

recenze

Kde končí nebe (2023) 5 z 5 / renulka16
Kde končí nebe

Zdravotní sestřička Bára se jednoho dne probouzí v nebi, neschopná vybavit si, jak a proč zemřela. V hlavě má jen chaotické útržky vzpomínek a nejasný pocit, že během svého života udělala něco špatně. Nečekaný návrat na Zem ji šokuje. Čas se posunul zpátky, zbývají necelé dva měsíce k napravení chyb. K hledání pravdy o sobě a svých blízkých. A možná i k cestě za osudovou láskou. Anebo je všechno úplně jinak?

To, že Petra Langová umí psát, o tom není žádných pochyb, ale tahle kniha je naprostý skvost a věřím, že ji v hlavě budu mít ještě dlouho a že se dostane mezi co nejvíce lidí.

Tento příběh začíná tím, že se Bára probudí v nebi. Ale není to ledajaké nebe. Je to úžasné místo, kam bychom se chtěli po smrti dostat všichni. Až mě mrzí, že je to pouhá fantazie. Když to řeknu blbě, člověku by se potom lépe umíralo.
Škoda je, že tato část v nebi je v poměru k celému příběhu jen krátká, jelikož čtení o tomto, dokonalém nebi mě naprosto učarovalo a skok poté zpět do reality byl pro mě velký šok, asi tak stejně, jako pro Báru.

Nicméně i část, která se odehrává v realitě, nebo přesněji dva měsíce před smrtí Báry má dost do sebe. Nechybí zde totiž ani romantická linka. Co mě osobně dost překvapilo byl samotný závěr, protože jsem tak trochu čekala v jiný konec. Ale nebylo to zklamání samozřejmě. Velmi se mi zakončení celého příběhu líbilo a co nejvíc oceňuji, kromě skvěle vymyšleného příběhu je to, že to není předvídatelné!

Víc vám prozrazovat nebudu, ať si můžete knihu co nejvíce vychutnat. A vy co váháte jestli si ji vůbec přečíst, tak radím, neváhejte a běžte do toho!


Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Zdravotní sestřička Bára se jednoho dne probouzí v nebi, neschopná vybavit si, jak a proč zemřela. V hlavě má jen chaotické útržky vzpomínek a nejasný pocit, že během svého života udělala něco špatně. Nečekaný návrat na Zem ji šok... více


Komentáře (0)

Přidat komentář