Každé další léto

recenze

Každé další léto (2023) 5 z 5 / EvikU.
Každé další léto

Toto je román pro ženy, ale tak krásně napsaný, do hloubky, s přesahujícím přátelstvím, který je dle mého názoru pro všechny. Příběh dvou kamarádů, kteří se na sebe mohou spolehnout, rozumí si ve všem. Seznámí se ve 13 letech a pro oba je to osudové setkání.

Může to vyznít jako laciný román, ale pravda je jiná. Mohou si svěřit cokoliv, trénují spolu, Sam běhá a Percy plave. Jejich seznámení proběhne u jezera v Barry`s Bay. Sam s Charliem (svým bratrem) a maminkou Sue tu žije. Persefona tu tráví léto se svými rodiči v chatě, kterou si koupili. Jinak žije v Torontu.

Léto co léto spolu prožívají krásné chvíle. Jak dospívají, přátelství přeroste v lásku. Percy má Sue jako druhou mámu. Oba mají své sny a přání do budoucna. Sam chce být doktor a Percy píše příběhy. Jejich školy jsou každá jinde. Vydrží jejich láska na dálku?

Kniha střídá vyprávění teď a před 12 lety. Toto vyprávění miluju. Postupnými krůčky se dozvídáme, co se v minulosti pokazilo, že jejich vztah nevydržel a 10 let se neviděli. Percy přijíždí na pohřeb Sue, o kterém ji dal vědět Samuelův bratr Charlie. Dokáží si vše vyříkat?

Na konci knihy jsem měla dvakrát slzy v očích. Moc hezká kniha.


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Seznámili se jako děti a během šesti let, kdy se vídali o letních prázdninách, jejich kamarádství zvolna přerostlo v lásku. Pak přišel náhlý zlom a stačilo jediné zaškobrtnutí, jediná nerozvážnost, aby všechno bylo zničeno. A o je... více


Komentáře (0)

Přidat komentář