Jiné místo

recenze

Jiné místo (2023) 4 z 5 / andulka1406
Jiné místo

Od autorky byla toto moje první přečtení kniha. A rovnou řeknu, že se mi líbila moc. Není moc nových knih, které by se odehrávaly v českém prostředí. Navíc tako napínavých příběhů.
Ze začátku knížka působí jako poměrně normální příběh dvou mladých lidí. Monika je obyčejná dívka, která se živí jako kadeřnice. Oliver je poměrně sympatický muž, ačkoliv Moniku ještě nikdy nepozval domů. Monika s Oliverem se vydávají na rekreaci a chystají se na jízdu na kolech. Mně osobně přišel Oliver maličko zvláštní. Monika má velmi dobře propracovanou psychologickou stránku. V momentě, kdy se pár vydává na vyjížďku na kolech, začne kniha nabírat na obrátkách. Příběh začne mít temnější až stísněnou atmosféru, díky mlze, která je popsána tak hustě, až jí skoro můžete cítit. Když se začne příběh rozuzlovat, je to poměrně překvapení, alespoň pro mě bylo. Čekala jsem něco, ale toto ne. Byla jsem v napětí do poslední stránky, jak vlastně příběh dopadne. Musím říct, že konec jsem si představovala maličko jinak (ukončený), ale nechává to knize jisté tajemno a přemýšlení o konci.
Kniha má na konci speciální QR kód, díky kterému můžete vyrazit za svým vlastním dobrodružstvím.
Za knihu děkuji @humbook @humbook_blogeri


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Mělo jít o pohodovou vyjížďku. Pak se ale objevila mlha... Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obkl... více


Komentáře (0)

Přidat komentář