Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech

recenze

Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech

Od začátku jsem věděla, že tahle kniha se mi bude líbit. Er-forma trošku zamrzela, nicméně se to četlo moc dobře. Navíc čtení zpříjemňoval autorčin výborný humor, díky kterému jsem se občas smála i nahlas.

Hlavní hrdinka Essie Cravenová je od narození zasnoubena s Aidanem Ravellem, pohledným modrookým vévodou z Denholmu. I když se viděli jen jednou v životě a první dojem na sebe neudělali zrovna nejlepší, den jejich svatby je pevně stanoven. Essie ale rozhodně nemá v plánu stát se vévodkyní, a tak navrhne řešení: najde Aidanovi vhodnější partnerku a mezitím budou předstírat, že jsou šťastně zasnoubení. Jenže hranice mezi předstíráním a skutečností se začne brzy rozplývat...

Essie byla podle mého gusta. Tvrdohlavá, odhodlaná žít podle svého a splnit si svůj sen. V té době tak neslýchané!
Aidan byl nejdříve takový menší suchar a přesto jsem si ho neskutečně zamilovala. Jen je škoda, že neznáme jeho pohled a myšlenky, někdy by to rozhodně přišlo vhod. :)

Romantická linka je slow-burn, možná až moc sloow, ale chemie mezi hrdiny je krásně cítit skrz stránky celou dobu. Je to YA kniha jak vyšitá, žhavé scény byste tu hledali marně. Je to spíš takové milé, trochu naivní až roztomilé. :)

Čekala jsem ale, že Essie bude větší dohazovačka. Toho "dvoření" tu tolik nebylo, což je trochu škoda.
Díky prostředí jsem si taky hned vzpomněla na Bridgertonovi.

Je to moc pěkná oddechová vtipná historická romance, kterou vřele doporučuji.
A ta obálka je prostě super!


Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech Jenni Fletcher

Vtipná historická romance. Essie Cravenová je od narození zasnoubena s Aidanem Ravellem, pohledným modrookým vévodou z Denholmu. I když se viděli jen jednou v životě, den jejich svatby už je stanoven. Jenže živelná a bystrá Ess... více


Komentáře (0)

Přidat komentář