Intriky na Pražském hradě

recenze

Hradní intrikáři (2023) 5 z 5 / Kikina182
Hradní intrikáři

Královská rodina je vzhůru nohama. Jako kdyby už tak nebyla poznamenána velkou tragédií, ale každý z jejích členů se potýká se svým veřejným i soukromým životem. Albert se snaží vypořádat se svými závazky, ale zároveň mu nedá spát jeho středoškolská láska. Leontýna se snaží přijít na to, jak být zároveň členem královské rodiny i obyčejnou holkou. A Felix? V jeho milostném životě je víc nejistoty než jistoty.

Stejně jako v prvním díle se i v této díky er-formě dostává ke slovu mnoho postav. Nechybí důraz na jejich myšlenky a emoce. Celkově je styl psaní hodně detailní, krásně vykresluje atmosféru příběhu, ale ani v nejmenším nenudí.

Zhruba první polovina knihy mi přišla taková poklidnější. Na jednu stranu se v ní toho dělo hodně, ale na druhou se v ní ještě plně nerozvinulo drama, které název sliboval. V druhé polovině byla kniha ale natřískaná akcí a každé nové odhalení bylo zajímavější než druhé a v podstatě jsem nic z toho nečekala. Hlavně konec knihy mě absolutně dostal.

Postavy se od předchozího dílu příliš nezměnily, v hrubých obrysech jsou pořád stejné. Ale je na nich vidět určitý posun na základě toho, co prožily a u některých se začínají odhalovat rysy povahy, které dosud skrývaly. Jsou stejné jako v prvním díle, ale zároveň úplně jiné.

Druhý díl ze série Bohemian Royals byl snad ještě lepší než ten první. Ačkoli to tak ze začátku nevypadalo, dělo se tu toho mnohem víc a těch překvapivých zvratů bylo opravdu hodně. Už se nemůžu dočkat, až se dozvím, jak příběh pokračuje.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji autorce Leně Valénové a nakladatelství Pointa.


Hradní intrikáři Hradní intrikáři Lena Valenová

Je po korunovaci, kterou poznamenala další tragédie. Jak se panovnický pár vypořádá se závazkem vůči celé zemi a s blízkostí Albertovy středoškolské lásky? Leontýna dosud žila v bezpečí zdí královského paláce. Snaha o vystoupení z... více


Komentáře (0)

Přidat komentář