ILUZE

recenze

Iluze (2022) 5 z 5 / EvikU.
Iluze

U téhle knihy mě napadá jen jedno slovo. Bomba. Naplno jsem se ponořila do příběhu. Hned od začátku, žádná hluchá místa. Miluju tlusté knihy, jsou více rozepsané a navíc pokud je příběh skvělý, nemusím se hned loučit s hlavními hrdiny.

Hlavní vyšetřovatelka Mina byla skvělá. Zajímavá postava i se svou fobií. Spolu s mentalistou Vincentem, kterého přizvala k vyšetřování, protože se vražda odehrála v kouzelnické bedně, která vytváří Iluzi, že asistentka v bedně je prošpikovaná meči. Ve skutečnosti jsou tam tajná dvířka a asistentka vyleze. Ne už tak oběť vraždy, kterou najdou před zábavným parkem...

Započne se vyšetřování. Vincent se svým skvělým myšlením jim pomáhá najít indicie, zanedlouho je to dovede k další vraždě a shodou okolností i k minulé vraždě, kterou znovu otevírají... Mají co dočinění s psychopatem, se sériovým vrahem.

Postupně se odkrývají další skutečnosti, líbí se mi děti Vincenta, skvěle zpracovaný. Několikrát jsem zůstala s pusou dokořán, co bude dál, to když kniha zase začala směřovat trochu jinam a zmátla mě.

Ke konci knihy už jsem tušila, díky minulosti, která v knize čas od času vystupuje. Nijak to ale nevadilo. Thriller jsem četla rychle, opravdu paráda. Doporučuji. Už teď se těším na další díly, které snad vyjdou.


Iluze Iluze Camilla Läckberg

Jediný způsob, jak ho dopadnout, je být o krok před ním Před zábavním parkem ve Stockholmu objeví policie tělo ženy v bedně probodané meči. I když to na první pohled připomíná nepovedený kouzelnický trik, záhy je jasné, že se j... více


Komentáře (0)

Přidat komentář