Hodná nebo zlobivá?

recenze

Když byla hodná (2022) 5 z 5 / eva3992
Když byla hodná

Napínavý příběh, který navazuje na předchozí knihu Hodná a zlobivá holka. Evie byla před šesti lety nalezena v úkrytu na místě brutální vraždy, dosud se však nepodařilo zjistit její totožnost. Cyrus, forenzní psycholog, věří, že pravda Evie osvobodí, a tak neustále pátrá a kousek po kousku odhaluje, kdo Evie je. Oba jsou tak v nebezpečí, protože některá tajemství mají zůstat raději skrytá.

Po dočtení prvního dílu jsem nutně potřebovala pokračování a netrpělivě jsem tento díl vyhlížela. Jakmile byla knížka k dispozici, neváhala jsem ani minutu a hned se dala do čtení. A musím říct, že tento díl je stejně dobrý, jako ten předchozí, autor rozhodně nezklamal.

Příběh je neskutečně napínavý, při čtení jsem kolikrát ani nedýchala. Místy je i vtipný, jindy smutný. Připravte se však i na drsná místa, která se Vám nebudou číst úplně snadno. Knížku jsem nemohla odložit z ruky a dočítala jsem jí dlouho do noci, to však nedoporučuji, neboť jsem pak vůbec nemohla usnout a za každým zvukem jsem viděla zloděje a vrahy .

Moc mi sedl autorův styl, to, jak dokáže poskládat jednotlivé věty, jaké používá výrazy a přirovnání. Jeho knížky se mi čtou moc dobře a čtení si opravdu užívám.

Kapitoly se střídají z pohledu Cyruse a Evie, vidíme tak oběma do hlavy a dokážeme se s nimi lépe sžít a pochopit proč dělají to, co dělají. Oba dva mi navíc přirostli k srdci, vybudovala jsem si k nim určitý vztah a oběma jim moc fandím.

V tomto díle více poodhalíme tajemství Evie, to, co mě zajímalo v prvním díle, se tu odkrývá. Zjistíme, co se ji stalo v dětství a zda se minulost může ozvat. Avšak nedozvíme se ještě úplně vše, autor si s námi zahrává a něco si nechává na pokračování. To už v zahraničí vyšlo, tak budu doufat, že i u nás také bude brzy…

Rozhodně Vám doporučuji pořídit si oba dva díly najednou – Hodná a zlobivá holka a Když byla hodná – protože hned po dočtení prvního dílu se prostě budete muset pustit do pokračování, abyste odhalili, kdo je vlastně Evie.


Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

V novém thrilleru Michaela Robothama se vrací forenzní psycholog Cyrus Haven a jeho tajemná pacientka Evie Cormacová. Evie, dívka bez minulosti, neustále jako by utíkala – ale před kým? Jako malou ji našli, jak se ukrývá na místě ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář