Hlad. Žízeň

recenze

Hlad / Žízeň (2022) 4 z 5 / renulka16
Hlad / Žízeň

Nepřirozeně vysoký muž s kufrem, ve kterém se ukrývají ty nejhorší noční můry, brutální vrah ve žluté větrovce, strašidelná maska ze staré juty… Mrazivé vyprávění zachycuje sto let přízračné historie vrchu Čebrať a nedalekého Ružomberoku. Autor ji podává skrz mistrovsky vystavěnou mozaiku příběhů, které se proplétají v prostoru i čase.

Kniha Hlad. Žízeň jednoznačně zaujme na první pohled o tom nemusíme diskutovat, protože ta obálka je perfektní, ale na ten druhý pohled mě kniha zaujala ještě víc.
Nejen, že je kniha opět plná tajemna, strachu a taky morbidností, ale je psaná opravdu poutavě.
Je jedno z jaké strany začnete knihu číst, ale já doporučuji začít číst Hladem a nechat si Žízeň na závěr. Už jen z toho důvodu jakým je Žízeň zpracována.
Protože čtete a najednou je text obráceně, proč? Říkala jsem si, chyba tisku? Po pečlivém prohlížení totiž zjistíte, že jsou tam šipky, jakým směrem máte číst. Taky během čtení zjistíte, že se vracíte časem, to je prostě pecka.

Mile mě překvapilo, že nejde o ucelený příběh, nýbrž o několik povídek v jedné, které mají mnoho společného.

Tentokrát mě z knihy až tolik nemrazilo, ale přesto když jsem ji četla večer, měla jsem opravdu nepříjemný pocit.

Pan Karika je prostě skvělý autor hororu, který dokonale vykreslí atmosféru natolik, že si budete připadat, že jste uprostřed hor nebo třeba jeskyně a budete chtít okamžitě utéct. Je to psáno tak realisticky, že bych i věřila, že to tak bylo.
Kniha je opět doplněna komentáři p. Kariky, který fakt nejvíc miluji. Nebude nouze ani o legendy, maily a nalezené deníky.

Pokud pořád nevíte jestli si knihu přečíst, tak teď už přemýšlet nemusíte, protože to je jasná volba.


Hlad / Žízeň Hlad / Žízeň Jozef Karika

Dvojitá porce temné imaginace slovenského spisovatele Jozefa Kariky vychází jako dvojkniha Hlad / Žízeň. Každá z knih nabízí samostatný zážitek, při čtení obou však příběh dostává nové významové vrstvy. Nepřirozeně vysoký muž s k... více


Komentáře (0)

Přidat komentář