Historický román o vyrovnání se s pravdou a rodinnou minulostí

recenze

Pro čest a lásku (2022) 3 z 5 / Knihomolka97
Pro čest a lásku

Pro čest a lásku je historický román s hlavní hrdinkou Grace, nejstarší dcerou váženého majitele mlékárny, která žije pohodlný život v malebném Cornwallu. Jednoho dne ale přicházejí pochybnosti o její identitě, které nebude lehké překonat...

Velkou část příběhu mi Grace nebyla sympatická, byla zbrklá, přišla mi zaslepená a zahleděná do sebe.

,,Někdy není snadné říct pravdu. A ještě těžší může být si ji vyslechnout".

To je přesné. Poté, co se Grace se dozví jisté temné rodinné tajemství, se zachová neuváženě a pro mě docela bezcitně. I když jsem se snažila vžít do její situace, chápala jsem, že byla raněná ze lží, přesto mě její chování zamrzelo. Hlavně kvůli rodičům, kteří si spíš zasloužili podporu a pochopení. Především její maminka. Ne, ona hledala křivdy tam, kde prostě nebyly.

Beru v potaz, že v době, kdy se příběh odehrává, tedy konec 19. století, se na tyhle "skandály" nahlíželo jinak. Ale tady bylo jen samé JÁ. JÁ budu mít ostudu, JÁ jsem to myslela dobře, proč je ON uražený jako? (ehm, kdyby mě někdo obvinil z takového závažného zločinu jak tady drahoušek Grace, byla bych také naštvaná a plným právem).

Na druhou stranu samotný příběh má spád, přečetla jsem ho rychle, líbilo se mi prostředí a atmosféra. Bavilo mě, jak se Grace přizpůsobovala novému okolí a zajímavá zápletka, kterou jsem ze začátku vůbec neodhadla. A ten konec jakbysmet. Nebudu prozrazovat nic víc.

Nechyběla také romantická část s hate-love linkou, která mě ale nechala poměrně chladnou. :(

Nenechte se ovšem odradit mým hodnocením, je to ryze můj subjektivní názor, jednoduše mi knížka nesedla. Třeba na goodreads má přímo skvělé hodnocení!

Mé hodnocení se mi ještě po dočtení rozleželo v hlavě, dala bych něco mezi 2,5 - 3/5.

Komentáře (0)

Přidat komentář