Gryfova zkouška

recenze

Kronika města Mistle End – Gryfova zkouška (2024) 3 z 5 / ElisR1
Kronika města Mistle End – Gryfova zkouška

Kronika města Mistle End nás zavede do dětského příběhu plného kouzel a fantasy postav.
Celý příběh je vyprávěný očima mladého Cedrika, který pomalu zjišťuje, že magičtí tvorové nemusí patřit pouze do mýtů a legend.
Autor nasadil poklidné tempo vyprávění, takže pokud budete knihu brát jako takový úvodní a hlavně poznávací díl série, nebudete zklamaní, protože přesně takový příběh je.
Nečekejte příliš akce, ani nečekané zvraty. Autor nás většinu děje seznamuje s postavami a zákonitostmi světa. Při čtení jsem si říkala, že pro snazší orientaci by se do knihy hodila mapa, vzhledem k tomu, že hrdinové neustále po městě cestují.
Trochu mě také mrzelo, že nebyl víc využitý potenciál nádherné přírody, vzhledem k tomu, že se děj odehrává ve Skotsku a také vzhledem k tomu, čím ve skutečnosti Cedrik je.
Jinak jde ale o kouzelný příběh, u kterého se i pobavíte, a kde hraje prim síla přátelství. Připravte se ale na to, že některé části knihy působí pouze jako vycpávka a čtenáři nic moc nepřinesou.
Co se týče hlavního hrdiny Cedrika, tak mi byl sympatický, protože nemyslel pouze na sebe a snažil se pomáhat i urovnávat spory svých kamarádů. Myslím si, že si ho jako postavu oblíbíte.
Celkově je za mě Kronika města Mistle End poměrně obstojným úvodním dílem, i když k dokonalosti mu chybí více akce. Každopádně vzhledem k závěru, má dějově do dalších dílů našlápnuto dobře a jsem zvědavá, co z toho autor vytěží.

Kronika města Mistle End je spíše pomalejším úvodním dílem, skrze který čtenář poznává hrdiny a zákonitosti nového světa. Větší akce se snad dočkáme v pokračování.

Recenze je napsaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.

Komentáře (0)

Přidat komentář