Griša - Bouře a vzdor

recenze

Bouře a vzdor (2017) 3 z 5 / barcasknihou
Bouře a vzdor

Knihu jsem četla jako e-knihu v rámci spolupráce s @humbook a @endlessbibliophile za zaslání jim děkuju. Víte jak se říká, že druhé díly sérií jsou vycpávkové, tak tohle je naprostý příklad vycpávkového dílu. U hodně recenzí jsem se dočetla, že je tenhle díl lepší jak první. V celé knize se skoro vůbec nic nedělo, děj se táhl a byla to jedna velká nuda, musela jsem se nutit ke čtení a chvilkami jsem to málem vzdala, ale byla tady přeci jedna věc, nebo spíše postava, která mě držela v naději, že to nebude až tak hrozné.

A tou byl princ Nikolaj, údajný bastard, který byl naprosto skvělý, sarkastický, vtipný, prostě kluk s trochu větším egem, co ví, co chce a jde si za tím. Jsem dost zvědavá kdo ho bude hrát v seriálu, protože tahle postava si zaslouží hvězdné obsazení.
Alina v tomhle díle pátrá po magickém tvorovy z dávné historie, o kterém si většina lidí myslí, že je jenom legendou. Tento tvor je umocňovač, tak jako jím byl ten obrovský jelen, kterého zabil Temnyj a dal kousky jeho paroží na Alinin krk. Pradávný tvor by jí hodně pomohl navýšit její sílu a zvýšit šanci k poražení Temnyje. V pátrání po tomto tvorovy ji pomáhá její přítel Mal, který je velice schopný stopař. Mala nemám ráda už od samého začátku, pro mě je to hrozný otrava a v tomhle díle se choval obzvlášť protivně. V seriálu je fajn a mám ho i ráda, tak nevím kde je chyba.

Milostný trojúhelník, který tak nějak začal v prvním díle se tady opět vyskytoval, ale hrál tam roli někdo jiný než Temnyj. Jak už víme, tak si k sobě našli více cestu Alina s Malem, za mě je už od začátku jejich vztah takový nijaký bez jiskry, necítila jsem tam mezi nimi takovou chemii jako měla Alina s Temnyjem. Mezi nimi to jiskřilo a ta chemie byla neskutečná. Jejich vztah taky zkomplikoval příchod Nikolaje.

Temnyj se v tomhle díle moc nevyskytoval a to je podle mě škoda, hodně jsem si ho jako většina čtenářů oblíbila a chyběl mi tam. Objevily se tady taky nové vedlejší postavy sourozenci Tamara a Tolja, ti byli moc fajn a jsem ráda, že autorka zasadila do příběhu další charaktery. Autorka nás více seznamuje s celým světem a magií, kterou ovládají grišové. Za to jsem ráda, v prvním díle jsme se moc nedozvěděla o světě a ani o griších.

I když byl tenhle díl vážně vycpávkoví, tak jsem na něm našla nějaká pozitiva, jako je třeba Nikolaj, autorka rozhodně umí psát. Věřím, že další a zároveň poslední díl série bude lepší. Po dlouhém váhání kolik dám knize hodnocení jsem se rozhodla pro 3 hvězdičky z 5.


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Z obyčejné dívky Aliny Starkové se stala světlonoška. Mnozí k ní upínají své naděje – vždyť jen ona jediná dokáže zničit Vrásu stínu, jež odedávna sužuje zemi. Jenže cena, kterou za to platí, je vysoká. Touží žít někde v ústraní s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář