Estamos más guapas con la boca cerrada

recenze

Mlčící fontány (2020) 5 z 5 / lemur007
Mlčící fontány

Nemám slov. Tahle kniha mě neskutečně zasáhla. Moc se mi líbí, o o čem je kniha napsaná, přijde, že témata Španělská občanská válka a Francova diktatura se moc neprobírají a moc se o nich nemluví, svým způsobem je to zamlčováný kus historie. Přiznám se, že já sama jsem o tom věděla jenom povrchně. Po dočtení mě kniha donutila, dohledat si nějaké informace a probudila ve mě zájem poznat Španělsko a jeho historii.

Navzdory tématu nebyla kniha depresivní, ale nebyla to ani procházka růžovou zahradou.Celkovou atmosféru podtrhoval všudypřítomný strach, obavy o sebe, o své blízké. Další plus na knize, je to, že je napsána z více úhlů pohledu.Postavy se vzájemně doplňují, ale nesplývají, každá má takový svůj vlastní život.

Možná by se knížka někomu zdála moc dlouhá, ale s tím si hlavu lámat nemusíte, knížka je čtivá a kapitoly jsou krátké. Krásné je, že jsou do knihy zakomponováná španělská slovíčka a věty a já, jelikož se španělsky učím, jsem si tak vylepšila slovní zásobu.

Závěrem, Mlčící fontány pro mě byla první kniha od Ruty Sepetys, ale myslím, že určitě ne poslední.Tahle kniha rozhodně stojí za přečtení, rozšíří vám obzory. Myslím že označení #humbooktip je zasloužené na 100%. Jsem moc ráda, že jsem skrze knihu mohla poznat Madrid, Vallecas, Hotel Castellana Hilton a podívat se jinýma očima. Za doporučení moc děkuju.

Estamos más guapas con la boca cerrada


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Madrid, píše se rok 1957. Španělsko za diktatury generála Franca skrývá temné tajemství. Do země proudí turisté a zahraniční obchodníci lákáni na slunce a víno. Mezi mini je i osmnáctiletý Daniel Matheson, syn ropného magnáta, kte... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Ema16
13.06.2021

Také se učím španělsky :). Ale teprve jsem začala a umím jenom pár slovíček. Skvělá recenze:).( I když si knihu nepřečtu, ještě jsem nedosáhla věku jakému je kniha určená.)