Duše z pekla

recenze

Brána pekel (2023) 5 z 5 / Kikina182
Brána pekel

Alex je odhodlaná vydat se do Pekla a ukrást duši i za cenu své budoucnosti. Zahrává si však s nebezpečnými silami, které jsou mimo její kontrolu. Když začnou umírat členové fakulty, je jasné, že to není náhoda a Alex musí začít jednat a čelit nejen temnotě, ale i své vlastní minulosti.

Stejně jako u prvního dílu a vlastně jakékoli autorčiny knihy je styl psaní hodně popisný, ale ani v nejmenším není nudný. Naopak krásně vykresluje dění a prostředí v knize a vytváří tak dokonalou atmosféru, díky které není těžké knize propadnout.

Už kniha Devátý hrob mě naprosto pohltila. Ať už šlo o příběh, prostředí nebo postavy. Ale Brána pekel? Nechápu, jak je to možné, ale tenhle díl je ještě lepší než první!

Příběh krásně navazuje na události z prvního dílu a noří se stále hlouběji a hlouběji. Ať už jde o aktuální dění na univerzitě, cestu do pekla, Alexinu minulost nebo třeba jen o prozkoumávání nových míst. Všechno v knize je perfektně promyšleno a důkladně zaznamenáno a dohromady to tvoří příběh, od kterého jsem se nedokázala odtrhnout.

Většina postav je známa z prvního dílu, takže jsem moc ráda, že jejich chování souhlasí s tím, jak se chovali v Devátém spolku. Zároveň se ale celý příběh vyvíjí a odhalují některé věci, které jsme o nich do teď nevěděli, což osvětluje některé jejich povahové rysy.

Od chvíle, co jsem dočetla Devátý spolek, jsem se nemohla dočkat druhého dílu. To čekání bylo opravdu dlouhé, ale rozhodně stálo za to. Tahle kniha je naprostá pecka! Pokud jste četli první díl, tak nejspíš víte, že ji nutně potřebujete. A pokud jste Devátý spolek nečetli, tak vám ho mohu spolu s Bránou pekel vřele doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji projektu Humbook.


Brána pekel Brána pekel Leigh Bardugo

Moc, vražda, magie. Alex Sternová se vrací v druhém dílu mysteriózní série! Najít cestu do podsvětí, ukrást duši z pekla. Jednoduchý plán, který se může zvrtnout tak na tisíc způsobů. Galaxy „Alex“ Sternová je odhodlaná dostat ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář