Doporučuji

recenze

Dianetika - Moderní věda o duševním zdraví (1997) 5 z 5 / JuraT
Dianetika - Moderní věda o duševním zdraví

Přečetl jsem knížky jako emoční inteligence, pravidla mozku, spoustu sebe rozvojových knížek, ale teprve teď, co jsem dočetl nové vydání knížky Dianetika, tak jsem dostal jasné odpovědi jak mysl funguje. Odpovědělo mi to na spoustu otázek. Třeba proč se lidé chovají nerozumně, proč má člověk blbou náladu, i když k tomu není zřejmý důvod nebo proč, když si řeknu, že budu ráno cvičit, tak zůstanu v posteli A hlavně i odpověď na to, jak to vyřešit. To se mi na tom líbilo asi nejvíc, že je tam popsané i to, co se s tím dá dělat.

Knížka je místy náročnější na čtení a člověk ji musí číst opravdu pozorně. Jinak se do toho může zamotat a nedává to potom smysl. Některé pasáže jsem četl i víckrát, protože na poprvé jsem si říkal, že tohle je nějaká blbost, to jsem tam asi něco nepochopil. A taky že jo. Když jsem si to přečetl znova, objasnil některé slova nebo si víc za přemýšlel, jak by se to dalo použít, tak nakonec to dávalo smysl. Ale věřím tomu, že pokud to člověk chce jen rychle přečíst. Tak jak jsem to dělal i já u jiných knížek, tak potom to nemusí dávat smysl a člověk je z toho dost zmatený, bolesti hlavy, je naštvaný a dost pravděpodobně to ani nedočte ( tak jak jsem to u mnoha knížek měl i já a konec některých knížek jsem četl už jen z povinnosti, abych si mohl udělat fajfku, a jsem to dočetl a hlavně častokrát ve škole jsem to tak měl ).
Jsem strojní inženýr a LRH píše docela odborným a pro někoho složitým jazykem. Osvědčilo se mi to teda číst raději pomalu a ujistit se, že jsem tomu skutečně porozuměl tak, jak to tam je napsané.

Držím palce!

Komentáře (0)

Přidat komentář