Dopisy nakonec světa

recenze

Dopisy na konec světa (2015) 5 z 5 / AkiiIryss
Dopisy na konec světa

Na tuto knihu jsem narazila při jedne ze svých procházek do knihkupectví. Kniha mě už svoji obálkou a hlavně anotací zaujala na první pohled. Kniha je se skládaná z dopisů, které píše hlavní hrdinka Karen. Získala si moje srdce, které rozložila na několik kousků a vtáhla do děje, kdy mě neskutečně zajímalo, jak si se svým životem, začleňováním do nove školy a hlavně smíření se smrtí své sestry povede.
Knížka začíná s tím, že hlavní hrdinka a její spolužáci dostanou za úkol ze začátku školního roku od své učitelky na angličtinu a literatury, aby napsal dopis někomu kdo zemřel. Lauren si vybírá Kurta Cobaina, známého hudebníka, který skonal stejně mladý jako její sestra May. Z toho úkolů, se však nakonec pro ni stane taková osobní terapie, kdy píše dalším a dalším osobnostem, kteří již nejsou mezi živými a ji osobně něco na jejich životě zaujalo nebo připomnělo něco z jejího života.
Kdy nám čtenářům pak již dále popisuje svůj vlastní příběh a my se prostřednictvím dopisů a jejich vzpomínek dozvídáme, jak ji minulost ovlivnila, jak hledá samu sebe a hlavně, jak se vyrovnaná se smrtí své sestry. Můžu jen dodat, že se v této knížce Lauren stala mojí hrdinkou, kdy jsem jen čekala, jak vše skončí a co se vlastně s její sestrou stalo. Kdy jsem já sama zakončila tuto knížku z dopisem, adresovaný právě této knižní postavě Lauren.


Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Vše začíná úkolem z anglické literatury: Napište dopis mrtvému člověku. Laurel si vybere Kurta Cobaina, kvůli své sestře, která ho zbožňovala. Zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel notebook plný dopisů mrtvým lidem jako... více


Komentáře (0)

Přidat komentář