Dobrodružství s vůní kávy

recenze

Legendy & latéčka (2023) 5 z 5 / Kikina182
Legendy & latéčka

Od doby, co Viv poprvé ochutnala kávu, má sen. Chtěla by pověsit bojování na hřebík a otevřít si vlastní kavárnu. Něco takového rozhodně nebude jednoduché, ale Viv je odhodlaná vybudovat svůj podnik. Navíc má eso v rukávu a vypadá to, že našla to správné místo a ty správné lidi, kteří jí s budováním kavárny pomohou.

Na téhle knize je pohodové úplně všechno, dokonce i styl psaní je takový uklidňující. Je hodně popisný, díky čemuž perfektně přenáší atmosféru ze stránek knihy přímo do reálného světa a ani v nejmenším nenudí, spíš lze díky tomu celý příběh opravdu procítit.

Děj je poklidný a i když v něm nechybí několik zvratů, někdo by mohl říct, že se v něm nic neděje a chybí v něm akce. Avšak za mě je naprosto perfektní takový, jaký je. Opravdu navozuje pocit pohody a zahřívá u srdce. U tohohle příběhu se člověk zkrátka nemůže cítit špatně, hned mu zajistí dobrou náladu.

A možná to tak nevypadá, ale příběh je vlastně o těch nejdůležitějších hodnotách, které vlastně bereme jako samozřejmost, takže má kromě krásného příběhu i nějaký ten poučný obsah.

Postavy jsou skvěle popsané a perfektně do tohohle idylického příběhu zapadají. S výjimkou pár vybraných jedinců, kteří mají hrát už od počátku záporáky, jsou všechny postavy neskutečně sympatické, i když je každá naprosto jiná. Kdyby bylo možné je z knihy vytáhnout do reálného světa, rozhodně bych se s nimi chtěla přátelit.

Legendy a Latéčka je láska na první přečtení. Za mě je tohle perfektní kniha, ke které se v budoucnosti určitě mnohokrát vrátím, obzvlášť ve chvílích, kdy mi bude mizerně. Tahle cozy fantasy je totiž perfektní na unavenou duši.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Laser.


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Moderní fantasy román o bývalé bojovnici, která se rozhodne pro zcela novou životní dráhu. Barbarka Viv je už unavená dlouhými léty neustálých bojů a vandrování. Naposledy tedy zasekne meč do lebky nepřítele a vydá se vstříc ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář