Dívky na kopci - první díl thrillerové série

recenze

Dívky na kopci (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Dívky na kopci

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Na kopci Memorial Crown v Canterbury jsou nalezena těla dvou mladých dívek, očividně sester. Jsou nastrojené jako princezny a jejich pěkný vzhled kazí podříznuté hrdlo. Inspektorku Lexi Bennettovou čeká nelehký úkol, kdy tuto skutečnost bude muset oznámit jejich rodičům...

Alison Belshamová je u nás známá díky trilogii Tatérka, která já naprosto skvělá. Já jsem tuto trilogii dočetla na začátku letošní roku a to jsem ještě netušila, že se budu moct těšit na novou sérii. Očekávání proto byla veliká.

Dívky na kopci je úvodní díl nové trilogie, kde je hlavní postavou inspektorka Lexi Bennetová. Ta se do Canterbury vrátila po letech u FBI a i když si představení do nového týmu představovala asi poklidnější, seznamuje se všemi rovnou u vyšetřování brutálního zločinu.

Musím říct, že jsem velmi spokojená - knížka je čtivá, napínavá a skrývá nejedno překvapení. Začátek je poklidnější (pokud nepočítáme objev místa činu) a v podstatě nás seznamuje s celým vyšetřovacím týmem. Kapitoly jsou krátké, svižné a jsou tu dvě vypravěčské linky - jedna je z pohledu Lexi, druhá z pohledu pachatele.

Postava Lexi Bennetové je velmi sympatická a už od začátku je jasné, že se v její minulosti objevuje něco ne moc příjemného. Dokonce je možné, že tento nový případ s ní nějak může souviset. Někteří ji proto nabádají, aby vyšetřování přenechala jinému inspektorovi, ale Lexi je rozhodnutá nenechat pachatele vyhrát, i když jí to bude stát hodně sil.

Zatím to vypadá, že nová série vsadí víc na psychologičtější stránku a určitě to není na škodu. Oproti sérii Tatérka mi totiž tahle kniha přijde méně brutální, ale to neznamená, že se tu neobjeví násilnosti. Každopádně já jsem nadšená a teď mi nezbývá nic jiného, než s nadšením očekávat druhý díl.

Kniha Dívky na kopci vychází už 22. 4. a já ji mohu rozhodně doporučit všem milovníkům napětí.

Komentáře (0)

Přidat komentář